17:10 18.07.2018

У ЄС вказують на низку зауважень щодо деяких кандидатів у ДБР

2 хв читати

Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) в Україні звертає увагу на низку серйозних зауважень щодо деяких кандидатів на керівні посади в Державне бюро розслідувань (ДБР).

"Ці твердження висловлюють представники громадянського суспільства та засоби масової інформації в контексті поточного процесу вибору комісією відповідального за відбір на керівні посади в ДБР. Ідеться про суттєві порушення прав людини, до яких, як стверджується, причетні деякі кандидати, а також про їх можливу причетність до корупційних правопорушень та сумніви в добропорядності", - повідомляє прес-служба Представництва Євросоюзу в Україні в середу.

У консультативній місії ЄС зазначають, що персонал, який буде відібрано в ДБР, повинен мати високі професійні та моральні якості.

"Це ключ до побудови довіри суспільства до ДБР: як і будь-яке інше нове правоохоронне відомство, цей орган ще має заслужити довіру громадян України", - зазначено в повідомленні.

КМЄС є спостерігачем у процесі відбору персоналу до ДБР, але тільки в частині відбору внутрішніми конкурсними комісіями ДБР. "Наше залучення здійснюється згідно з договором, укладеним з ДБР, і не поширюється на відбір, який здійснює "зовнішня" комісія", - нагадали в Представництві ЄС.

У свою чергу директор Держбюро розслідувань Роман Труба заявив, що прийматиме рішення про призначення на посади в ДБР тільки після проведення перевірки щодо переможців конкурсу.

"Ми уважно стежили за конкурсним відбором, але не мали повноважень втручатися, перевіряти інформацію. Цю можливість мала зовнішня комісія під час співбесід. Після завершення конкурсу ДБР має право перевірити кожного переможця, більше того - це наш обов'язок", - цитує Р.Трубу прес-служба ДБР у середу.

Він зазначив, що під час конкурсу неодноразово з'являлися заяви громадських організацій щодо недобропорядності певних кандидатів.

"Це не означає, що ми згодні з чиїмись висновками. Сьогодні будь-яку інформацію можна розмістити в Інтернеті, й вона може не мати під собою підстав. Але це означає, що ми не маємо права проігнорувати наявну інформацію і не перевірити її. Тим паче, коли йдеться про керівників напрямів, які, до того ж, отримуватимуть гідну заробітну плату", - наголосив Р.Труба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

Нам важлива позиція Угорщини в питаннях миру та регіональної безпеки - Зеленський за підсумками розмови з Орбаном

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Питання про звільнення Сольського з'явиться в порядку денному сесії після рішення фракції "Слуга народу" - Стефанчук

Кількість постраждалих у Харкові зросла до семи - прокуратура

Прем'єр Нідерландів Рютте підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

УЗ відновила залізничні колії в Херсоні, пошкоджені внаслідок ранкової атаки РФ

Російські окупанти штурмували острів Нестрига за допомогою гідроцикла - Плетенчук

Право на віросповідання може бути обмежене під час мобілізації - Верховний Суд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА