18:51 18.07.2018

Табір у Донецькій області, де сталося масове отруєння дітей, закрили

2 хв читати
Табір у Донецькій області, де сталося масове отруєння дітей, закрили

 Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку "Яструбок" (філія "Орлятко") у Лиманському районі Донецької області, в якому сталося масове харчове отруєння дітей, закрили з 18 липня, повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів (Держспоживслужба).

"З ініціативи Головного управління Держспоживслужби в Донецькій області ухвалено рішення стосовно закриття табору і припинення будь-якої діяльності з прийому дітей на оздоровлення та відпочинок з 18.07.2018", - йдеться в повідомленні на сайті служби в середу.

Станом на 18 липня з табору з ознаками гострої кишкової інфекції до медзакладів Донецької області госпіталізували 91 постраждалого, зокрема 76 дітей і 15 дорослих із попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт".

Наразі відібрано зразки проб харчових продуктів, води, змиви з об'єктів навколишнього середовища, обстежено персонал закладу.

За попередніми результатами епідрозслідування встановлено, що перший випадок захворювання стався 15 липня у працівника харчоблоку, такі випадки захворювання реєструвалися 16 і 17 липня.

Під час проведення обстеження харчоблоку знайдено порушення санітарного законодавства: до харчоблоку допустили працівника з ознаками дисфункції кишечника (працювала 16-17 липня); на роботу взяли працівників кухні без проходження належного медичного огляду; персонал не дотримується вимог особистої гігієни (зокрема, відсутнє мило, антисептик, рушники для рук). Крім того, в харчуванні дітей використовують страви, які не входять до узгодженого Держспоживслужбою перспективного меню; відсутній журнал швидкопсувної продукції; не дотримуються товарне сусідство в холодильниках і температурні режими зберігання харчових продуктів.

Як повідомлялося, 16 липня сталося масове отруєння в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Яструбок" (Соснове Лиманського р-ну Донецької обл.): Нездужання відчули 60 дітей, з них госпіталізовано 33 дитини.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив профільним міністерствам і відомствам вжити заходів за фактом масового отруєння дітей і перевірити інші дитячі заклади України.

Держспожислужба зробить частішими перевірки дитячих таборів після інциденту з масовим отруєнням, повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Слов'янська місцева прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА