20:19 18.07.2018

Кернес не хоче, щоб його справу закрили за нереабілітуючими підставами

2 хв читати
Кернес не хоче, щоб його справу закрили за нереабілітуючими підставами

Міський голова Харкова Геннадій Кернес не хоче, щоб справу стосовно нього та його охоронців Віталія Блінникова та Євгена Сміцького було закрито у зв'язку із закінченням терміну давності.

"Більше трьох років відбувалися судові засідання, більше року тривало слідство. Справа підходила до завершення за термінами давності, і прокурори висловлювали такі думки. Але це (завершення справи в зв'язку із закінченням термінів давності - ІФ) - не реабілітуюча підстава, і я був противником цього", - сказав Г.Кернес під час Facebook-конференції в середу.

Він також запевнив, що не знає, коли і з яким рішенням суддя Андрій Антонов вийде з нарадчої кімнати. "З чим суддя вийде з нарадчої кімнати - я сказати не можу. Є кілька варіантів розвитку", - сказав мер.

"Я маю на увазі те, що юридично ми відпрацьовували з нашими адвокатами. Треба чекати. Коли він вийде з нарадчої кімнати, і з яким документом він вийде - ми поки що не знаємо", - додав Г.Кернес.

Як повідомлялося, 10 липня суддя Київського районного суду м. Полтави Андрій Антонов пішов до нарадчої кімнати для винесення вироку у справі міського голови Харкова Г.Кернеса та його охоронців В.Блінникова та Є.Сміцького, не сказавши, коли очікується його оприлюднення. Раніше, з 2 до 6 липня включно, а також 9 липня дебати у справі переносили щодня через неявку прокурорів, потерпілих та їхніх представників.

25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того самого дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація стосовно викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 року Г.Кернесу було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Г.Кернеса і двох його охоронців. 2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину постанови стосовно перенесення розгляду справи Г.Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА