07:28 19.07.2018

Машиністів потягу, який збив жінку в Миколаївській області, звільнили

3 хв читати
Машиністів потягу, який збив жінку в Миколаївській області, звільнили

Машиністів поїзда, який на смерть збив жінку в Миколаївській області, звільнили з посад, повідомили в прес-службі регіонального філіалу "Одеська залізниця" ПАТ "Укрзалізниці".

"Через порушення робочої дисципліни і Регламенту дій працівників, пов'язаних з рухом поїздів в аварійних і нестандартних ситуаціях, машиніст і помічник машиніста були звільнені з займаних посад. Зараз усі обставини події з'ясовуються. Ведеться слідство, призначено низку експертиз", - йдеться в повідомленні на сайті компанії в середу.

Також відзначено, що за попередньою інформацією, вантажний поїзд, який прямував з Миколаєва в Апостолово, скоїв наїзд на жінку, яка лежала на шляхах. Локомотивна бригада спробувала приховати випадок смертельного травмування. Випадок був виявлений черговим станції Березнегувате, який оперативно повідомив правоохоронні органи.

Як повідомлялося, в Миколаївській області товарний поїзд, незважаючи на екстрене гальмування, на смерть збив місцеву жительку, яка лежала на рейках, проте машиніст і помічник поїзда вирішили не повідомляти про надзвичайну подію в поліцію, забрали тіло з собою і пізніше позбулися нього, за що їм загрожує кримінальна відповідальність

Як повідомила прес-служба ГУ Нацполіції України в Миколаївській області, повідомлення про те, що на станції Березнегувате на жінку скоїв наїзд товарний поїзд, надійшло минулої п'ятниці, 13 липня, близько 2:00.

"Попередньо встановлено, що 44-річна жінка перебувала на рейках, коли машиніст побачив її, і вжив заходів екстреного гальмування. Однак потяг не встиг зупинитися і збив її. Як встановило слідство, машиніст спільно з помічником не повідомили про подію, а забрали тіло в поїзд і позбулися нього дорогою до станції призначення", - повідомила прес-служба обласного главку поліції.

Наразі порушені кримінальні провадження у ч.3 ст.276 Кримінального кодексу України "Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту, якщо вони спричинили загибель людей" - караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років. А також за ч.1 ст.297 ККУ "Наруга над [...] трупом", що карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом терміном до 6 місяців, або обмеженням волі терміном до 3 років, або позбавленням волі на той самий термін.

"Призначено низку експертиз. Тіло померлої направлено на проведення судово-медичної експертизи. Встановлюються всі обставини події", - поінформували в поліції.

Разом з тим, інтернет-видання "Лівий берег" повідомило подробиці події. За даними видання, після наїзду локомотивна бригада зупинилась і перестала виходити на зв'язок. Черговий станції наказав підлеглому перевірити, що сталося. Підійшовши до місця зупинки поїзда, працівник залізниці побачив труп жінки, проте машиністи почали погрожувати йому, тому він повернувся на робоче місце і вимкнув телефон, не викликавши поліцію.

"Тим часом черговий по станції сам пішов до місця зупинки поїзда. Машиністи сказали йому, що довго стояли через спрацювання автоматичних гальм. Через деякий час бригада заявила про готовність продовжити рух і покинула станцію. Після цього диспетчер зауважив у колії ампутовану руку, сліди крові і мобільний телефон. Самого тіла не було", - йдеться в замітці.

Черговий по станції викликав поліцію, яка по знайденому мобільному встановила особу загиблої. Після цього на станції "Апостолове" при огляді на поїзді знайшли свіжі сліди крові.

"Протягом розслідування машиністи розповіли, що помітили лежачу жінку на шляху, застосували екстрене гальмування, але не встигли зупинити поїзд. Зі страху бути обвинуваченими в наїзді вони забрали частини тіла, сховали його в пакети в шахті холодильника і викинули в іншому місці. Труп знайшли 15 липня", - наголошується в замітці видання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА