08:01 19.07.2018

ЄСПЛ зобов'язав уряд України надати інформацію про стан здоров'я та лікування антимайданівця "Топаза"

2 хв читати
ЄСПЛ зобов'язав уряд України надати інформацію про стан здоров'я та лікування антимайданівця "Топаза"

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) задовольнив клопотання про тимчасові заходи з правила 39 Регламенту суду щодо антимайданівця Гната Кромського, відомого на прізвисько "Топаз" і зобов'язав уряд України надати інформацію про стан його здоров'я і лікування, стверджує адвокат І. Кромського Олександр Шадрін.

"Ми звернулися до ЄСПЛ у зв'язку з різким погіршенням стану здоров'я Кромського і ненаданням йому медичної допомоги, незважаючи на рішення Жовтневого райсуду. ЄСПЛ задовольнив клопотання і зобов'язав уряд України до 31 липня надати інформацію про стан здоров'я Кромського і заходи щодо його лікування", - сказав О. Шадрін кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна.

Він відмовився назвати захворювання, якими страждає його підзахисний.

"Я не можу назвати вам діагнози, оскільки у мене немає відповідного дозволу. Але можу сказати, що після 4-х років під вартою у нього проблеми з серцем і ШКТ", - сказав О.Шадрін.

Як повідомлялося, 30 січня 2018 року Київський райсуд Харкова визнав І.Кромського винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.1. ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч.1 ст.294 (масові заворушення), ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України та засудив його до 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на правах власності майна.

Суд також вказав, що частина попереднього ув'язнення (з 28 березня до 29 березня 2014 року, з 26 квітня до 12 вересня 2014 року, з 17 грудня 2014 до 20 червня 2017 року) має бути зарахована в термін відбування покарання з розрахунку день за два. Після 20 червня 2017 року попереднє ув'язнення зараховується в термін відбування покарання з розрахунку один до одного. Таким чином, відповідно до вироку І.Кромському належало провести у в'язниці ще близько двох років.

Прокуратура подала апеляційну скаргу з вимогою посилити покарання. Захист також оскаржив вирок суду першої інстанції, вимагаючи скасувати його і направити справу на новий розгляд.

12 липня апеляційний суд Харківської області залишив термін, визначений судом першої інстанції, без змін.

Харків'янин І.Кромськой був учасником охорони Антимайдану в Маріїнському парку в Києві. Став відомий за позивним "Топаз" після появи в Інтернеті відео, знятого в таборі "Антимайдану". Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають "тітушки" і він кілька разів волає про допомогу до супроводжуючого його І.Кромського: "Топаз, дай команду!".

І.Кромськой був затриманий 28 березня 2014 року в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА