08:27 19.07.2018

На будівництві в Празі постраждали троє українців, двох із них госпіталізували

2 хв читати
На будівництві в Празі постраждали троє українців, двох із них госпіталізували

У Празі у вівторок, 17 липня, під час будівельних робіт стався обвал, серед постраждалих - троє українців, двоє з яких перебувають у лікарні, повідомили в посольстві України в Празі.

"Під час ремонтних робіт у колишній школі на Мікуландській вулиці в центрі Праги стався обвал частини будинку. Під завалами опинилися троє українських громадян, їх одразу госпіталізували. Двоє українців досі перебувають у лікарні, один у важкому стані в штучній комі, стан іншого задовільний. Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи, проте, за наявною інформацією, більше постраждалих під завалами немає", - йдеться в повідомленні на сторінці посольства у Facebook.

Наголошується, що посольство надає необхідне сприяння постраждалим громадянам України.

"Ми підтверджуємо, що ці троє - громадяни України, двоє все ще перебувають у лікарні, одного вже виписали. Один із громадян дістав поранення середньої тяжкості, інший громадянин, за інформацією лікарів, перебуває в більш складному стані. Я відвідав кожного з них, ми підтримуємо з ними та сім'ями контакти", - розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода" перший секретар посольства Валерій Борисов.

Також повідомляється, що дипломати планують найближчим часом зустрітися з представниками чеської будівельної фірми Metrostav, на об'єкті якої сталася аварія.

"Фірма Metrostav на запит "Радіо Свобода" про умови працевлаштування трьох робітників, які зазнали поранень, і про стан їхнього здоров'я відповідно до чинного законодавства про захист особистих даних відповіді не надала", - йдеться в повідомленні на сайті "Радіо Свобода" в середу.

Причину обвалу стелі будинку під час ремонтних робіт вивчає поліція Чеської Республіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА