12:26 19.07.2018

Троян: Прикордонники мають бути повністю готові до відновлення контролю над держкордоном на Донбасі

2 хв читати
Троян: Прикордонники мають бути повністю готові до відновлення контролю над держкордоном на Донбасі

Усі підрозділи українського МВС готуються до відновлення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областей, і пріоритетне завдання співробітників Державної прикордонної служби України - бути готовими виконати свої обов'язки, коли цей процес розпочнеться, заявив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян.

Як повідомляє в четвер прес-служба МВС України, під час засідання колегії адміністрації Державної прикордонної служби В.Троян наголосив, що коли розпочнеться процес відновлення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донбасу, значну кількість роботи має взяти на себе Держприкордонслужба, а саме: забезпечити відновлення контролю над державним кордоном.

"На Держприкордонслужбу покладається значна кількість роботи і відповідальність за відновлення держкордону", - зазначив він.

Особливу увагу заступник міністра звернув на створення Єдиної системи авіаційної безпеки та захисту МВС.

"Як ви знаєте, до кінця цього року ми вже отримаємо перші чотири вертольоти. Держприкордонслужба має активно готуватися до отримання машин. Основними завданнями авіаційного прикордонного підрозділу стануть: цілодобовий повітряний моніторинг держкордону та оперативне реагування на його порушення; дистанційний контроль за локальними ділянками кордону в режимі реального часу; ведення десантно-штурмових дій для боротьби з протиправною діяльністю на кордоні", - сказав В.Троян.

Він також додав, що Держприкордонслужба України отримає вертольоти типу Н125 і Н225 компанії Airbus.

У свою чергу глава Держприкордонслужби Петро Цигикал зазначив, що завдання, які ставилися прикордонникам у першому півріччі, виконано.

"Наші міжнародні партнери позитивно оцінюють упроваджені нами практики управління кордонами. Спільний контроль та патрулювання кордону вже відбувається з Польщею і Молдовою, наразі готуємося до запровадження такого механізму зі Словаччиною", - сказав він.

П.Цигикал також повідомив, що прикордонне відомство в повному обсязі виконало завдання щодо впровадження безвізу з ЄС і вже понад рік у рамках компетенції забезпечує його функціонування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА