15:48 19.07.2018

Директор НАБУ наполягає на звільненні Холодницького з посади керівника САП

2 хв читати
Директор НАБУ наполягає на звільненні Холодницького з посади керівника САП

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник направив до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) заперечення на висновок її члена, який рекомендував обмежитися доганою щодо керівника Спеціалізованого антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького.

Як повідомляє в четвер прес-служба НАБУ, такого листа А.Ситник направив до КДКП 16 липня.

"Оскільки у висновку члена КДКП констатовано неодноразове вчинення Назаром Холодницьким саме грубих порушень, є всі, передбачені законом підстави, для прийняття Комісією рішення про неможливість його перебування на посаді прокурора, що тягне за собою припинення його повноважень як прокурора і, як наслідок, припинення повноважень у адміністративної посади - заступника генерального прокурора України - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури", - цитує лист А.Ситника прес-служба НАБУ.

Директор Бюро звертає увагу на те, що член КДКП у своєму висновку підтвердив грубі порушення керівником САП правил прокурорської етики, розголошення відомостей, які стали йому відомі під час виконання службових повноважень, вчинення дій, що ганьблять звання прокурора, незаконного втручання в службову діяльність іншого прокурора тощо, проте нібито не побачив законних підстав для звільнення Н.Холодницького із займаної посади.

Водночас, як зазначають у НАБУ, Комісія може приймати рішення про неможливість подальшого перебування особи на посаді прокурора і припинення його повноважень, зокрема в разі, якщо вчинений особою дисциплінарний проступок має характер грубого порушення.

"Також, відповідно до закону, у разі, коли прокурор займає адміністративну посаду, його повноваження на ній припиняються у разі звільнення з посади прокурора або припинення повноважень на посаді прокурора", - зазначено в повідомленні.

НАБУ переконане, що підтверджені висновком КДКП неодноразові грубі порушення з боку Н.Холодницького є достатніми законними підставами для прийняття рішення про неможливість перебування його на посаді прокурора, а потім і припинення повноважень на адміністративній посаді - заступника генерального прокурора України - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відповідно з ч.3 ст .51, ч.2 ст.41 закону "Про прокуратуру",

"Національне бюро вважає, що в цьому випадку КДКП може і повинна ініціювати перед Радою прокурорів України розгляд питання про внесення рекомендації щодо звільнення керівника САП", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, 30 березня 2018 року стало відомо, що до КДКП з підписами генерального прокурора України Юрія Луценка і А.Ситника передані дисциплінарні скарги про вчинення Н.Холодницьким дисциплінарних проступків. За інформацією Генпрокуратури, дисциплінарні скарги були направлені до КДКП в рамках кримінального провадження, яке розслідує НАБУ спільно з Генпрокуратурою за отриманими під час слідства фактами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА