19:28 19.07.2018

Суд конфіскував у священика Києво-Печерської лаври майже 1,4 млн грн, які той намагався нелегально вивезти до РФ

2 хв читати
Суд конфіскував у священика Києво-Печерської лаври майже 1,4 млн грн, які той намагався нелегально вивезти до РФ

Суд конфіскував майже півтора мільйона гривень, зібрані прихожанами на відновлення Києво-Печерської лаври та придбання церковного начиння, які служитель лаври намагався перевезти до РФ, не задекларувавши їх на кордоні, а також додатково оштрафував священика на ту саму суму, повідомляє портал "Судова влада України" в четвер.

"Служитель київського храму, слідуючи як пасажир поїзда Київ-Москва, переміщав через митний кордон України незадекларовані валютні цінності. Під час огляду особистих речей у нього було вилучено $52,7 тис. Суд першої інстанції визнав священика винним у здійсненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 472 Митного кодексу України (недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення), конфіскував вилучену валюту та призначив штраф у розмірі 100% незадекларованих грошових коштів", - йдеться в повідомленні.

На цю постанову місцевого суду було подано апеляцію з проханням звільнити священика від адмінвідповідальності, оскільки останній начебто не мав наміру приховувати грошові кошти. Проте суддя Апеляційного суду Сумської області, розглянувши матеріали справи, відмовив у задоволенні апеляції, обґрунтувавши це тим, що служитель храму свідомо не задекларував кошти, які переміщав через митний кордон.

"Священик Києво-Печерської лаври, заповнюючи декларацію, зазначив, що переміщає з собою одне місце з ручною поклажею і валюту у розмірі EUR70. Крім того, під час усного опитування також повідомив, що ні валюти, крім задекларованої ним, ні будь-яких інших товарів і предметів, які б підлягали обов'язковому декларуванню, він через митний кордон України не переміщає", - розповіли в прес-службі суду.

Таким чином, священика Києво-Печерської лаври було визнано винним в адміністративному правопорушенні за ст. 472 Митного кодексу України. Вилучені $52,7 тис. конфісковано в дохід держави. Крім того, служитель повинен буде поповнити державну казну ще на 1 млн 420 тис. 160,69 грн штрафу за порушення Митного кодексу України.

Офіційний курс НБУ станом на 19 липня 2018 року $26,303/грн

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА