06:56 20.07.2018

На столичних ярмарках хочуть заборонити продаж м'яса і "молочки", які зберігаються без холодильників

1 хв читати
На столичних ярмарках хочуть заборонити продаж м'яса і "молочки", які зберігаються без холодильників

Департамент промисловості та розвитку підприємництва Київської міської державної адміністрації ініціював припинення роботи ярмарків, на яких не дотримуються норм якості і безпеки швидкопсувних продуктів у літній період, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"У разі фіксації порушень на ярмарках, організаторами яких є комунальні підприємства, підпорядковані Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА, і районні адміністрації, департамент ініціюватиме припинення роботи такого ярмарку до осені", - повідомив директор департаменту Андрій Мельничук.

Як наголошується, при підвищеній температурі в літній період зберігання таких продуктів допускається до +6 градусів. Це стосується м'яса свіжого та м'ясопродуктів, ковбасних і м'ясних виробів, молока і молочних продуктів, риби свіжої, мороженої, копченої, в'яленої і інших продуктів.

Окрім того, на сільськогосподарські ярмарки не допускається продукція, яка не пройшла ветеринарно-санітарну експертизу і без наявності документів про проходження і підтвердження її безпеки і якості.

"На численні прохання киян, відновлюючи продаж риби, молока і м'яса на столичних ярмарках, ми значно посилюємо контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері продовольчої безпеки і правил організації ярмарків", - додав А.Мельничук.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА