08:25 20.07.2018

Глава розвідки США розповів, що розмову Путіна і Трампа не записували

2 хв читати
Глава розвідки США розповів, що розмову Путіна і Трампа не записували

Директор американської національної розвідки Ден Коутс повідомив, що запис розмови президентів США Дональда Трампа і Росії Володимира Путіна, яка відбувалася в Гельсінкі в двосторонньому форматі, ніхто не проводив.

В інтерв'ю телеканалу NBC він сказав, що "не радив" президенту зустрічатися з Путіним "тет-а-тет", так як ця зустріч "викликала занепокоєння" представників служб безпеки, оскільки "запис бесіди не проводився", і присутні тільки два перекладачі.

Однак президент не прислухався до його поради, сказав глава розвідслужби, зазначивши, що не має інформації щодо конкретного змісту бесіди лідерів двох країн.

При цьому Коутс не виключив, що запис розмови був зроблений російською стороною.

У відповідь на питання про те, чи можливо, що бесіда була "таємно" записана Росією, Коутс сказав: "Такий ризик завжди присутній".

Держсекретар США Майк Помпео напередодні в інтерв'ю телеканалу EWTN висловив сумнів, що стенограми переговорів Трампа з Путіним в Гельсінкі і лідером КНДР Кім Чен Ином в Сінгапурі будуть поширені.

Питання ведучого виникло у зв'язку з вимогою деяких американських конгресменів-демократів викликати для допиту перекладача Трампа, який працював на його переговорах з Путіним у двосторонньому форматі з побоювань, що під час зустрічі Трамп пішов на "змову" з Росією, що порушує інтереси Сполучених Штатів.

Так, лідер демократичної меншості в сенаті Чак Шумер заявив: "Абсолютно дивно, що ніхто не знає, що було сказано (на переговорах - ІФ). Ми - демократична країна. Якщо президент укладає угоди з одним з наших головних, якщо не з нашим головним противником, його кабінет має знати про це, як і американський народ".

Республіканці в Комітеті з розвідки палати представників Конгресу заблокували вимогу стосовно допиту перекладача. Білий дім і Держдепартамент також заявили, що будуть рішуче противитися виклику перекладача для допиту і публікації стенограми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА