13:04 20.07.2018

Денісова просить радника президента РФ Федотова проінформувати про стан здоров'я Сенцова

2 хв читати
Денісова просить радника президента РФ Федотова проінформувати про стан здоров'я Сенцова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася з листом до радника президента РФ, голові Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова, в якому просить поінформувати про нинішній стан здоров'я українського режисера Олега Сенцова, утримуваного в колонії в м.Лабитнангі.

"Я отримала відомості про значне погіршення самопочуття Олега Сенцова, який оголосив безстрокове голодування 14 травня 2018 року і тримає його вже 68-й день. За інформацією адвоката, недавно в Олега Сенцова стався другий криз. (...) Згідно з відомостями, наданими адвокатом, тепер О.Сенцов практично не орієнтується в датах, під час зустрічі зі своїм захисником кілька разів перепитував, який сьогодні день", - йдеться в листі омбудсмена на ім'я М.Федотова, фотокопію якого вона оприлюднила на Facebоok у п'ятницю.

Л.Денысова також зазначила, що, за даними адвоката, О.Сенцова вивозили до лікарні Лабитнангі, де лікарі наполягали на примусовому годуванні спеціальною сумішшю в великих кількостях ентеральним шляхом. "О.Сенцов відмовився від годування, але пішов на компроміс з лікарями і зараз самостійно вживає по 3-4 ложки харчової суміші на день під наглядом лікаря", - додала вона.

"На підставі цього прошу поінформувати мене про актуальний стан здоров'я Олега Сенцова з наданням відповідних підтверджувальних документів", - просить український омбудсмен радника президента РФ.

Крім того, вона звернулася з листами до генерального секретаря Ради Європи Турбйорн Ягланда, до верховного комісара ООН з прав людини Зейду Раад аль Хусейна і до комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович з проханням сприяти терміновому незалежному медичному обстеженню О.Сенцова українськими та іноземними лікарями , а також сприяти його звільненню на гуманітарних підставах.

Як повідомлялося, 19 липня Л.Денісова в телефонному режимі обговорила з адвокатом О.Сенцова Дмитром Дінзе ситуацію зі здоров'ям його підзахисного.

"У нього вже був другий криз, але Олег не може назвати точної його дати або в який день після зустрічі з сестрою він стався. Олега вивозили з колонії до лікарні Лабитнангі, де лікарі планували годувати його примусово. Що значить, за словами адвоката, заливати ентерально великі стакани поживної суміші. Олег відмовився, але пішов з ними на компроміс і тепер приймає, як каже адвокат, за словами Олега, 3-4 ложки харчової суміші на день ", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За словами Д.Дінзе, режисер практично не орієнтується в датах і перепитує день.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА