15:02 20.07.2018

"Укроборонпром" запустив серійне виробництво боєприпасів об'ємного вибуху РПВ-16

2 хв читати
"Укроборонпром" запустив серійне виробництво боєприпасів об'ємного вибуху РПВ-16

Держконцерн "Укроборонпром" налагодив серійне виробництво боєприпасів об'ємного вибуху (БОВ) - нових реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16, оснащених гранатою зі спеціальною термобаричною сумішшю, повідомила прес-служба держконцерну в п'ятницю.

Згідно з повідомленням, нова термобарична зброя, яку серійно вироблятимуть у рамках держоборонзамовлення (ДОЗ) на потужностях Державного науково-дослідного інституту (ДНДІ) хімічних продуктів, що входить до держконцерну, вже пройшла приймально-здавальні випробування держзамовника та найближчим часом посилить підрозділи ЗСУ.

Як зазначено в повідомленні, фугасна дія 93-мм пострілу РПВ-16 еквівалентна артснаряду великого калібру і здатна знищувати живу силу противника за потужними укриттями, а також легкоброньовану техніку на відстані близько 1 км.

Створення та серійний випуск РПВ-16 забезпечено в рамках галузевої кооперації ДНДІ хімічних продуктів, КП "ШКЗ" Імпульс" і ДАХК "Артем", що входять до держконцерну, уточнює прес-служба.

Як повідомлялося, в липні 2017 року створені з використанням передових технологій українські БОВ і, зокрема, реактивний піхотний вогнемет РПВ-16 із гранатою калібру 93 мм розробки ДНДІ хімічних продуктів, а також гранати РГВ-27С/С2 розробки ДП "МФ "Артем", підтвердили свою високу ефективність під час випробувань за участю вищого військово-політичного керівництва країни.

За даними з відкритих джерел, БОВ великих калібрів за потужністю порівняні зі надмалими тактичними ядерними боєприпасами, проте у них немає радіаційного ефекту ураження. На сьогодні найбільш потужною бомбою з твердою звичайною вибухівкою у світі є GBU-43/Massive Ordance Air Blast, що перебуває на озброєнні ВПС США, потужністю вибуху до 11 тонн тротилу. Про випробування експериментального об'ємного боєприпасу з потужністю до 44 тонн тротилу в 2007 році заявила РФ, але наразі його існування підтверджується єдиним відеороликом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА