17:07 20.07.2018

Справу стосовно колишнього судді Штепи закрито

2 хв читати

Кримінальне провадження за статтею "створення терористичної групи чи організації", фігурантом якого був суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова Віктор Єжов, закрито, повідомили агентство "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Сьогодні під час розгляду клопотання про відвід судді Єжова, заявлений адвокатом Плєтньовою, що представляє інтереси голови райадміністрації Харкова, прокурор повідомив, що цю справу закрито ще у квітні через відсутність складу злочину. Тобто аргумент адвоката про те, що справа начебто може бути використана для тиску на суддю, є безпідставним", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі обласної прокуратури.

Як повідомлялося, 26 січня 2017 року на засіданні Червонозаводського райсуду Харкова у справі стосовно екс-мера Слов'янська Нелі Штепи держобвинувачі заявили відвід головуючому судді В.Єжову.

"Це пов'язано з тим, що держобвинуваченню стало відомо про кримінальне провадження стосовно Єжова за ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи або організації - ІФ), зареєстроване за матеріалами СБУ. Після отримання інформації про розпочате розслідування суддя Єжов заявив самовідвід", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Харківської області.

Колегія суддів, що розглядала справу Н.Штепи, задовольнила клопотання держобвинувачення про відвід головуючого судді В.Єжова та його самовідвід.

26 липня 2017 р. прокурор Харківської області Юрій Данильченко повідомив, що В.Єжов є фігурантом справи, проте підозру йому поки що не пред'явлено. Він відмовився розповідати про подробиці справи, пославшись на ст. 222 КПК (про неприпустимість розголошування відомостей досудового розслідування). Водночас Ю.Данильченко наголосив, що вважає справу перспективною: "Вважаю, що ця справа перспективна, сподіваюся, що її буде в найкоротші терміни розслідувано і направлено до суду. Єдине, що можу додати, що одним епізодом вона не обмежиться".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard - Міноборони

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА