21:25 20.07.2018

Гройсман доручив організувати ретельні перевірки всіх транспортних засобів перед їхнім виходом на маршрут

3 хв читати

З огляду на масштабні ДТП за участю маршрутних автобусів, що відбулися в п'ятницю в Україні, в результаті яких загинули понад 20 людей, прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив профільним держорганам і службам організувати проведення перевірок усіх пасажирських транспортних засобів, які виходять на маршрут

"Сьогодні внаслідок ДТП більше 20 смертей. Страшні цифри, за якими біль, смуток, поламані життя. Я щиро співчуваю сім'ям ... Усі транспортні засоби перед виходом на маршрут мають ретельно перевірятися. Це моє доручення всім відповідним держорганам і службам", - написав В .Гройсман на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в п'ятницю ввечері.

Як повідомлялося, близько 5.00 п'ятниці, 20 липня, неподалік від смт Криве Озеро (Миколаївська обл.) на трасі "Київ-Одеса" рейсовий мікроавтобус (білоруської реєстрації) врізався в вантажний автомобіль, який стояв на узбіччі через поломку. В результаті ДТП загинули п'ятеро людей і отримали травми різного ступеня тяжкості 12 чоловік, усі - громадяни Білорусі. З 12-ти постраждалих троє - в реанімації, дев'ятеро - в хірургічному відділенні.

Крім цього, 20 липня близько 10:40 на 127 км автодороги "Київ-Чоп" (поблизу Житомира) сталося зіткнення маршрутного автобуса і великогабаритної вантажівки, внаслідок чого загинули 10 осіб, у тому числі громадянин Грузії, і ще стільки ж було госпіталізовано в медичні заклади з травмами різного ступеня тяжкості, в тому числі важкими.

Після полудня того ж дня міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що урядова комісія проведе розслідування цих ДТП. За його словами, в обох випадках причиною автокатастроф стало грубе порушення правил дорожнього руху.

Крім цього, перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий доручив Нацполіції посилити безпеку на автошляхах у курортний сезон.

Разом з тим, під час проведеної оперативної наради, у зв’язку з ДТП, що сталися, було прийнято рішення про те, що Нацполіція спільно з Держслужбою з безпеки на транспорті проведуть перевірки автоперевізників на всіх автостанціях та місцях висадки / посадки пасажирів на наявність ліцензій і технічної справності автомобілів. Особливу увагу буде приділено переобладнаним маршрутним автобусам.

Через деякий час в Мінінфраструктури повідомили, що спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі та МВС винесуть на розгляд Кабінету міністрів проект постанови щодо введення контролю швидкості на українських автодорогах. Винесення цієї ініціативи на розгляд Кабміну анонсовано на наступне засідання уряду.

Головуючий на оперативній нараді заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк підкреслив, що до численних людських жертв на українських дорогах призводять недотримання правил дорожнього руху, швидкісного режиму і правил безпеки. Серед головних причин ДТП, що сталися в Житомирській і Миколаївській областях, розглядаються недотримання правил дорожнього руху, зокрема, перевищення швидкості.

Крім згаданих масштабних ДТП в Миколаївській і Житомирській області, в п'ятницю в Україні сталася ще одна аварія за участю маршрутного мікроавтобуса. Так, вранці в Боярці (Київська обл.) водій легкового автомобіля "Мерседес" не впорався з керуванням і врізався в "маршрутку", в якій знаходилися 12 пасажирів, в результаті чого транспортні засоби отримали істотні пошкодження. Внаслідок цієї аварії ні водій легковика, ні пасажири автобуса якихось суттєвих травм не отримали.

Також у п'ятницю, 20 липня, на дорогах України сталася низка ДТП, які також забрали життя щонайменше шістьох осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА