07:33 21.07.2018

Бойовики зосереджують танки і артилерію поблизу лінії розмежування сторін

2 хв читати
Бойовики зосереджують танки і артилерію поблизу лінії розмежування сторін

Бойовики незаконних збройних формувань активно нарощують кількість військової техніки поблизу лінії розмежування на Донбасі, повідомила українська сторона СЦКК.

"Українська сторона СЦКК інформує, що збройні формування РФ, незважаючи на домовленості, щодо відведення озброєння, активно нарощують кількість військової техніки поблизу лінії розмежування", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС в соцмережі Фейсбук в п'ятницю ввечері з посиланням на українську сторону СЦКК.

Відзначається, що 17 липня 2018 неподалік від Алчевська безпілотник СММ ОБСЄ зафіксував переміщення дивізіону артилерії збройних формувань Російської Федерації (САУ 2С1 "Гвоздика", калібром 122-мм), батареї буксируваних протитанкових гармат МТ-12 "Рапіра", калібром 100-мм і дивізіону буксируваних гаубиць Д-30 "Жаба", калібром 122-мм.

За межами виділених місць зберігання озброєння зафіксовано переміщення: дивізіону самохідних гаубиць "Гвоздика"; дивізіону буксируваних гаубиць Д-30; батареї протитанкових гармат "Рапіра" і мінометів "Сані" в кількості, що відповідає артилерійській частині.

Також зазначається, що на полігоні неподалік від населеного пункту Мирне зафіксовано зосередження танкового батальйону, озброєного танками Т-64 і Т-72.

18 липня 2018 року поблизу населених пунктів Круглик і Успенка безпілотник СММ ОБСЄ зафіксував зосередження 60 танків, дивізіон самохідних гаубиць 2С1, дивізіон буксируваної артилерії і батарею зенітних ракетних комплексів 9K35 "Стріла-10".

"Таким чином, протягом усього двох діб терористичні формування Російської Федерації на зазначених напрямках зосередили сили і засоби, еквівалентні щонайменше двом танковим полкам, п'яти артилерійським дивізіонам, а також засоби протиповітряної оборони. Зазначені заходи, які здійснюються всупереч усім домовленостям і зобов'язанням з розмежування сторін і відведення бойової техніки, розцінюються не тільки як безпрецедентна провокація, але і як ознака підготовки збройних формувань РФ до активних дій", - сказано в повідомленні.

"СЦКК розцінюють переміщення значної кількості бойової техніки збройних формувань РФ і її зосередження за межами виділених місць зберігання, як чергову спробу бойовиків спровокувати протидію з боку підрозділів Об'єднаних сил і як свідчення явної зацікавленості керівництва РФ в загостренні ситуації на лінії зіткнення", - підкреслили в українській стороні СЦКК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА