08:27 21.07.2018

З 21 липня починається тотальний контроль усіх пасажирських перевізників, з 27 - повертається швидкісний контроль

2 хв читати
З 21 липня починається тотальний контроль усіх пасажирських перевізників, з 27 - повертається швидкісний контроль

У результаті проведених у п'ятницю нарад у зв'язку з масштабними ДТП за участю маршрутних мікроавтобусів, що відбулися в Житомирській і Миколаївській областях , які спричинили загибель 15 і травмування понад 20 осіб, було прийнято низку рішень в сфері посилення контролю безпеки пасажирських перевезень в Україні, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"1. З 21 липня починається тотальний контроль силами Нацполіції і транспортної інспекції всіх перевізників. 2. У разі відсутності ліцензії при комерційному перевезенні пасажирів - конфіскація транспортного засобу! 3. Якщо є ліцензія, але автобус незаконно переобладнаний з вантажного в пасажирський - перевізник позбавляється ліцензії і платить 17 тис. грн штрафу. 4. 26 липня на засіданні Кабміну буде схвалено відповідну постанову уряду, якою з 27 липня буде повернутий швидкісний контроль на дорогах", - написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук в п'ятницю ввечері В.Омелян.

Міністр нагадав, що в п'ятницю вдень у Міністерстві інфраструктури відбулися наради за участю представників МВС, Нацполіції, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Державної служби безпеки на транспорті, а також представників асоціацій автобусних перевізників.

"Домовилися з легальними перевізниками: 1. Всі працюють в правовому полі, платять податки, в рівних умовах. 2. З 1 серпня вводиться електронний кабінет перевізника, до якого матиме доступ сама компанія, трансінспекція і нацполіція і в якому реєструватиметься вся інформація про перевізника, його ліцензії, маршрути, штрафні бали тощо. 3. з 1 січня 2019 введемо gps tracker, електронний квиток і тахограф або його аналог. 4. Готуємо пропозиції з державного сприяння щодо оновлення парку автобусів", - поінформував В.Омелян .

Як повідомлялося, близько 5.00 п'ятниці, 20 липня, неподалік від смт Криве Озеро (Миколаївська обл.) на трасі "Київ-Одеса" рейсовий мікроавтобус (білоруської реєстрації) врізався в вантажний автомобіль, який стояв на узбіччі через поломку. В результаті ДТП загинули п'ятеро людей і отримали травми різного ступеня тяжкості 12 чоловік, всі - громадяни Білорусі. З 12-ти постраждалих троє - в реанімації, дев'ятеро - в хірургічному відділенні.

Крім цього 20 липня близько 10:40 на 127км автодороги "Київ-Чоп" (поблизу Житомира) сталося зіткнення маршрутного автобуса і великогабаритної вантажівки, в результаті чого загинули 10 осіб, у тому числі громадянин Грузії, і ще стільки ж було госпіталізовано до медичних закладів з травмами різного ступеня тяжкості, в тому числі важкими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА