19:26 22.07.2018

Київський сміттєспалювальний завод "Енергія" призупинив прийом сміття

2 хв читати
Київський сміттєспалювальний завод "Енергія" призупинив прийом сміття

Єдиний діючий в Україні сміттєспалювальний завод "Енергія" (Київ) призупинив прийом сміття в неділю, 22 липня, в зв'язку з закінченням 31 серпня дії угоди влади української столиці з компанією "Київенерго", повідомляється на сторінці "Київенерго" в соцмережі Facebook.

"Запасів твердих побутових відходів (близько 10 т), як заявили на підприємстві, достатньо для забезпечення планової роботи до 31 липня. А з 1 серпня завод переходить в управління міської влади як об'єкт комунальної власності", - йдеться в повідомленні.

В "Київенерго" зазначають, що їхня угода зі столичною владою на управління комунальними активами (міське теплове господарство, ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, сміттєспалювальний завод "Енергія") була підписана в 2001 році і після цього "Київенерго" 17 років забезпечував 70% киян централізованим опаленням і гарячим водопостачанням, весь Київ - електрикою. Після 2011 року, з моменту входження компанії "Київенерго" до складу ДТЕК, на заводі "Енергія" була реалізована масштабна інвестиційна програма.

"Зараз сміттєспалювальний завод" Енергія "- повноцінна міська міні-теплоцентраль, а Київ - єдине місто в Україні, де з побутового сміття проводиться і подається в мережі теплоенергія. На сьогодні завод переробляє близько 25% обсягу твердих побутових відходів життєдіяльності Києва", - розповіли в "Київенерго".

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" не підписує договір з КП "Київтеплоенерго" в зв'язку з відмовою Київської міськдержадміністрації (КМДА) приймати борги компанії "Київенерго" перед "Нафтогазом" на "Київтеплоенерго". В "Нафтогазі" підкреслюють, що це позиція КМДА.

Раніше столиця завершила перший етап прийому теплових мереж міста від "Київенерго" до "Київтеплоенерго". Столичні ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 мають перейти від "Київенерго" до "Київтеплоенерго" на другому етапі - до 1 серпня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА