19:42 22.07.2018

В Єревані не виключають перегляду низки положень договору про статус прикордонних військ РФ у Вірменії

2 хв читати
В Єревані не виключають перегляду низки положень договору про статус прикордонних військ РФ у Вірменії

Міністр оборони Вірменії Давид Тоноян не виключає перегляду деяких положень договору про статус прикордонних військ РФ на території Вірменії.

"Це не висічені на камені документи, і з плином часу виникають проблеми, які вимагають правових і договірних змін. І це, звичайно, буде зроблено", - сказав Д.Тоноян журналістам у неділю.

Як повідомляє вірменське державне інформагентство "Арменпрес", глава Міноборони також зазначив, що інцидент за участю російських військовослужбовців у вірменському селі Панік "може прискорити проведення деяких змін".

Як повідомлялося раніше, російська військова база у Вірменії попросила вибачення у жителів села Панік Ширакської області на півночі республіки, де російські військовослужбовці минулого вівторка проводили навчання зі стрільбою холостими патронами. Стрілянина на вулицях села спровокувала інцидент між російськими військовими і місцевими жителями.

Раніше прем'єр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що вважає провокацією навчання російських військових у вірменському селі Панік. "Інцидент вважаю провокацією щодо вірмено-російських відносин, а також провокацією проти суверенітету Вірменії. Винні мають понести покарання", - сказав Н.Пашинян.

У неділю міністр оборони Вірменії провів закриту зустріч з командиром 102 російської військової бази полковником Володимиром Елкановим.

"Підрозділи 102 російської військової бази здійснювали планові заходи з бойової підготовки, деталі яких за річним планом узгоджуються з Міноборони. Дороги, пересування техніки - все заплановано і узгоджено. Навчання проводили розвідувальні підрозділи. Але розкрию вам таємницю: оскільки це розвідники, вони ні за яких умов не назвуть місце своїх навчань, тому розмова була напруженою. Місце було вибрано невірно, однак, не виправдовуючи розвідників, зазначу, що вони ставилися до Паніку, як місця, де живуть свої", - заявив Д.Тоноян за підсумками переговорів з командувачем базою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА