08:43 23.07.2018

Вашингтон не розглядає питання про референдум на Донбасі

1 хв читати
Вашингтон не розглядає питання про референдум на Донбасі

Голова Ради національної безпеки США Гарретт Маркіс заявив у п'ятницю, що Вашингтон не розглядає питання про підтримку можливого проведення на сході України референдуму про незалежність.

"Адміністрація США не розглядає питання про підтримку проведення референдуму на сході України", - наводить агентство Bloomberg його слова.

Пізніше у п'ятницю Г.Маркіс у своєму акаунті у Twitter повторив тезу про те, що адміністрація президента США не розглядає можливості підтримки референдуму в східній Україні, додавши при цьому, що "Мінські угоди є процесом для вирішення конфлікту на Донбасі, й ці угоди не передбачають жодних варіантів для референдуму".

Крім того, голова Ради нацбезпеки США зазначив, що "організація так званого референдуму на непідконтрольній уряду частині України була б цілком нелегітимною".

Раніше агентство повідомляло з посиланням на джерела, що під час саміту в Гельсінкі 16 липня президент Росії Володимир Путін запропонував американському лідерові Дональду Трампу розглянути ідею референдуму, який допоміг би вирішити конфлікт на сході України.

Одне з джерел агентства розповіло, що, за його інформацією, Д.Трамп просив В.Путіна не обговорювати ідею референдуму на прес-конференції за підсумками саміту. В.Путін погодився не розповідати про план публічно, щоб Д.Трамп спочатку міг її обміркувати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА