12:24 23.07.2018

НАБУ викликала Онищенко на допит

2 хв читати
НАБУ викликала Онищенко на допит

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) направило народному депутату-втікачу Олександру Онищенку, повістку на допит як підозрюваного, що має відбутися в четвер, 26 липня.

"Вам необхідно прибути о 12 00 26.07.2018 до детектива Національного бюро Першого відділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України Танрівердієва Хазар Муса-Огли за адресою: Київ, вул.Василя Сурикова, 3 ... для допиту як підозрюваного в кримінальному провадженні № 42015110000000121 від 19.03.2015", - йдеться в тексті повістки, датованої 20 липня і опублікованої на офіційному сайті НАБУ в понеділок.

Як повідомлялося, досудове розслідування розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу за договорами спільної діяльності "Укргазвидобування", в результаті якої державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн, детективи НАБУ розпочали в грудні 2015 року. Слідство встановило ймовірну причетність до скоєння злочинів 27 осіб.

Справу щодо восьми учасників "газової схеми" було направлено до Солом'янського райсуду Києва 30 травня. Одного з фігурантів справи про розкрадання газу "Укргазвидобування", Валерія Постного, було заарештовано, проте згодом суд скасував йому цю запобіжний захід.

Самого О.Онищенка правоохоронні органи України підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування". У СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо О.Онищенка за ознаками державної зради. Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт 5 липня 2016 року. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко полишив територію держави. Його було оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА