16:29 23.07.2018

Керівництво шахти в Грузії, де загинули 10 осіб, подало у відставку

2 хв читати
Керівництво шахти в Грузії, де загинули 10 осіб, подало у відставку

Три топ-менеджери компанії "Сахнахшірі" ("Грузвугілля") подали у відставку на вимогу колективу працівників шахти імені Мінделі, на якій тиждень тому загинули четверо гірників, а з початку року вже 10 шахтарів.

Залишили свої пости директор з виробництва, перший заступник гендиректора "Сакнахшірі" Гія Каркашадзе, директор і головний інженер шахти імені Мінделі Акакій Ахвледіані і Гізо Киркитадзе, повідомила в понеділок адміністрація холдингу "Грузинська індустріальна група" (GIG), якому належить компанія "Сакнахшірі".

"Це було нашою головною вимогою", - заявив журналістам шахтар Хвіча Габунія, який брав участь у протестній акції гірників, на якій представлені вимоги до керівництва холдингу GIG.

За його словами, акції протесту не припиняться доти, доки не будуть виконані всі вимоги шахтарів.

Зокрема, протестувальники наполягають на тому, щоб призначення на місця звільнених керівників проводилися за підсумками консультацій з колективом. Вони вимагають посилити на всіх шахтах заходи безпеки, а також домагаються зустрічі з прем'єр-міністром Грузії Мамукою Бахтадзе, щоб офіційно задокументувати його обіцянку про те, що до завершення розслідування причин трагедії, що сталася 16 червня, шахти будуть закриті і зарплату їм у повному обсязі відшкодовуватимуть.

У зв'язку з цим грузинські шахтарі анонсували на вівторок чергову акцію, на якій планують знову порушити ці питання.

Раніше холдинг GIG визнав, що через специфіку роботи ткибульських шахт, незважаючи на багатомільйонні інвестиції, йому не вдалося знайти інженерне рішення, яке зробило би видобуток вугілля цілком безпечним, тому він готовий безоплатно передати її державі.

Повідомлялося також, що в зв'язку з черговою аварією в шахті ім. Мінделі, в результаті якої загинули четверо людей, а шесткро осіб дістали травми, всі шахти і вугільні кар'єри в місті опечатано до кінця розслідування.

За інформацією МВС Грузії, у тунелі шахти, імовірно, стався вибух метану, в результаті якого за деформацією стін пішов обвал стелі. Слідство ведеться за ст. 240 КК Грузії (загибель людей на виробництві через порушення правил безпеки).

5 квітня через обвалення бічних склепінь тунелю на цій же шахті ім. Мінделі загинули шестеро гірників, ще троє постраждали.

Крім того, 2 червня в Ткібулі на вугільному кар'єрі, що перебуває в оренді в одній із приватних компаній, загинули двоє робітників. За попередньою інформацією, причиною смерті обох чоловіків став брак кисню.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА