20:59 23.07.2018

Прокуратура Києва повторно направила до суду обвинувальний акт стосовно двох фігурантів справи про вбивство Вороненкова

2 хв читати
Прокуратура Києва повторно направила до суду обвинувальний акт стосовно двох фігурантів справи про вбивство Вороненкова

Прокуратура повторно направила до Шевченківського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно фігурантів справи про вбивство в Києві колишнього депутата Державної думи РФ Дмитра Вороненкова - Ярослава Тарасенка та Олександра Лося, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури м. Києва Надія Максимець.

"На 3 серпня призначено підготовче судове засідання в кримінальному провадженні за обвинуваченням Я.Тарасенка за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та О.Лося за ч. 5 ст. 27, п.6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" Н.Максимець у понеділок.

За її словами, повторно обвинувальний акт стосовно зазначених осіб було направлено до суду минулого тижня після усунення технічних недоліків, на які вказав суд.

Як повідомлялося, Д.Вороненков був убитий у центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивця Павло Паршов був поранений охоронцем екс-депутата і згодом помер у лікарні.

У вбивці Д.Вороненкова був спільник - Ярослав Левенець, із 2012 року - в розшуку за економічні злочини. У співучасті у вбивстві також підозрюють Ярослава Тарасенка, його затримали 16 липня 2017 р..

Інший затриманий - О.Лось - був разом із Я.Левенцем співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера. Я.Тарасенко був водієм "Ланоса", в якому приїхав кілер.

У вересні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовник убивства перебуває на території Росії і має активні контакти зі злочинними колами та спецслужбами, а "виконавці, переважно, громадяни України".

Пізніше стало відомо, що в організації вбивства підозрюється громадянин Росії Володимир Тюрін - колишній цивільний чоловік вдови Д.Вороненкова Марії Максакової. В березні 2018 року його оголосили в розшук в Україні.

11 червня обвинувальний акт у кримінальному провадженні надійшов до Шевченківського районного суду Києва. Підготовче судове засідання було призначено на 13 червня.

13 червня Шевченківський районний суд продовжив на два місяці термін тримання під вартою для фігурантів справи про вбивство в Києві Д.Вороненкова - Я.Тарасенка та О.Лося, проте повернув на доопрацювання прокурору обвинувальний акт у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА