07:17 24.07.2018

Трамп може відкликати доступ до секретних відомостей у колишніх керівників розвідслужб, які критикують його за позицію щодо РФ

2 хв читати
Трамп може відкликати доступ до секретних відомостей у колишніх керівників розвідслужб, які критикують його за позицію щодо РФ

Президент США Дональд Трамп розглядає можливість позбавлення доступу до секретних даних низки колишніх керівників розвідслужб, повідомила в понеділок на брифінгу представник Білого дому Сара Сандерс.

На питання про те, чи має намір глава держави розглянути це питання в зв'язку з екс-главою ЦРУ Джоном Бреннаном, С.Сандерс пояснила, що в цьому випадку справа не обмежується тільки цією людиною.

"Ми розглядаємо питання про позбавлення доступу до інформації не тільки Бреннана, але й Комі (екс-главу ФБР Джеймса Комі), Клаппера (екс-главу нацрозвідки Джеймса Клаппера), Хейдена (екс-главу АНБ Майкла Хейдена), Райс (екс-радника з нацбезпеки Сьюзан Райс) і Маккейба (екс-заступника голови ФБР Ендрю Маккейба)", - сказала С.Сандерс.

Вона пояснила, що ці люди, на думку Білого дому, прагнули використовувати отримані секретні дані в політичних цілях, а іноді - для того, щоб заробити грошей. "Вкрай неправильно, що вони обвинувачували президента в тому, що він нібито перебуває під впливом Росії і нібито підтримував неприпустимі контакти з Росією", - сказала представник Білого дому.

Вона нагадала, що Д.Трамп згоден з оцінкою американської розвідки, що Росія намагалася вплинути на американські вибори 2016 року. Але при цьому вона нагадала, що розвідка США також прийшла до висновку, що ці спроби ні до чого не привели. Нарешті, С.Сандерс підкреслила, що змови між передвиборчим штабом Д. Трампа і Росією не було.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА