10:11 24.07.2018

Кількість загиблих у лісових пожежах у Греції наближається до 50

1 хв читати
Кількість загиблих у лісових пожежах у Греції наближається до 50

Тіла ще 24 осіб, загиблих унаслідок лісової пожежі, знайдено на одній із вілл у курортному селищі Маті за 30 км від Афін, повідомили у вівторок місцеві ЗМІ з посиланням на дані Червоного хреста.

Маті, за оцінками влади, є найбільш постраждалим від вогню населеним пунктом. Селище "практично припинило існування", повідомив представник уряду.

Раніше влада офіційно повідомляла про 24 загиблих від пожежі. Понад 100 осіб дістали опіків і травм.

Рятувальники, задіяні в гасінні вогню та евакуації людей, не виключають, що кількість жертв може зрости. Поки що пожежники не можуть проникнути в райони, охоплені полум'ям, де також можуть перебувати загиблі та постраждалі.

До рятувальної операції залучені військові патрульні катери, військові вертольоти, власники приватних катерів і човнів, які морем і повітрям евакуюють людей, котрі опинилися в полоні пожеж.

Раніше повідомлялося, що Греція має намір звернутися до Євросоюзу по допомогу в гасінні лісових пожеж, про що журналістам заявив представник грецької служби цивільної оборони Спірос Георгеу.

Рішення було прийнято після того, як влада грецької столиці оголосила про намір ввести режим надзвичайної ситуації у зв'язку з загрозами, які пожежі становлять для міста. Частину жителів передмість Афін уже евакуювали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА