12:40 24.07.2018

До кінця серпня в Україні триватиме спецоперація "Мігрант"

2 хв читати
До кінця серпня в Україні триватиме спецоперація "Мігрант"

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що з 26 липня до 31 серпня 2018 року триватимуть цільові профілактичні заходи з нагляду і контролю за дотриманням законодавства у міграційній сфері під назвою "Мігрант".

"До їх проведення залучаються Державна прикордонна служба, Національна поліція та Державна міграційна служба. Перед ними стоїть низка завдань: оздоровлення оперативної обстановки на території обслуговування шляхом припинення адміністративних та кримінальних правопорушень, скоєних іноземцями, тісна співпраця всіх органів системи МВС, підвищення інтенсивності патрулювання основних маршрутів, які ведуть до державного кордону, перевірки місць можливого проживання (перебування) іноземців тощо", - повідомляє у вівторок прес-служба МВС України.

За словами С.Ярового , з початку 2017 року до теперішнього часу задокументовано майже 3,5 тис. кримінальних злочинів, скоєних іноземцями, а саме громадянами Росії - 1034, Грузії - 1024, Азербайджану - 659, Молдови - 443. "З метою запобігання злочинам на території України пройде спецоперація "Мігрант", - наголосив він.

Перший заступник міністра зазначив, що, починаючи з кінця 2017 року та протягом I півріччя 2018, відзначається значне зростання незаконних переміщень мігрантів, їх непропуску через державний кордон та затримань.

"Державна прикордонна служба – зростання на 22%. Затримано 1 432 нелегалів, зокрема 417 осіб – за незаконне перетинання державного кордону. Державна міграційна служба – зростання на 46%. Затримано 4 806 нелегальних мігрантів проти 3 293 – за аналогічний період 2017 року. Збільшується й кількість нелегальних мігрантів, затриманих у складі груп. З початку року затримано 472 мігрантів у складі 102 груп (Луганська область – 1, Харківська – 9, Сумська – 7, Чернігівська – 2, Волинська – 2, Львівська – 39, Закарпатська – 34, Чернівецька – 2, Одеська – 6, м. Київ - 1) ", - сказав С.Яровий.

Перший заступник міністра зазначив, що за оперативними даними Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, після чемпіонату світу з футболу в Росії залишилося кілька тисяч "уболівальників" із країн міграційного ризику. Ці іноземці прибули з метою незаконного потрапляння через Україну до Євросоюзу.

"Найближчим часом очікується переправлення великих груп нелегалів до України з Росії на ділянці кордону Луганської, Харківської, Сумської та Чернігівської областей. Після потрапляння до нашої держави триватиме транзит нелегалів до її західних кордонів. Лише за останні два тижні затримано 17 груп нелегальних мігрантів, до складу яких входили 75 іноземців", - зазначив С.Яровий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА