14:52 24.07.2018

Полторак позбавив усіх військових звань начальника 46-го центру забезпечення Короля

2 хв читати
Полторак позбавив усіх військових звань начальника 46-го центру забезпечення Короля

Міністр оборони України Степан Полторак позбавив усіх військових звань начальника 46-го Об'єднаного центру забезпечення Збройних сил України (Одеса) Євгенія Короля через виявлені зловживання і звернувся до військової прокуратури України про початок кримінального провадження.

"(...) я розцінюю це як зраду армії і військовослужбовців. Я прийняв рішення позбавити його (Є.Короля - ІФ) звання полковника і всіх звань офіцерського складу... Я передав всі документи військового прокурора особисто з проханням розпочати кримінальне провадження у фактом незадовільного ставлення до своїх службових обов'язків і за фактом збитків, завданих складу", - сказав С.Полторак на брифінгу у вівторок у Києві.

Глава Міноборони також звільнив з військової служби старшого офіцера відділу забезпечення паливом і мастильними матеріалами Центрального управління забезпечення тилу Збройних сил України підполковника Вадима Ізварина за службовою невідповідністю".

"Його буде позбавлено права на отримання вихідної допомоги і права перебувати на квартирному обліку. Він за день до відправки мною комісії був на базі, здійснював перевірку і не побачив недостачу 206 тонн палива. Тобто він був або в змові з керівництвом бази, або недбало виконував свої службові обов'язки", - наголосив міністр.

С.Полторак також понизив на посаді начальника відділу збереження палива і паливно-мастильних матеріалів цього центру майора Олександра Даліо, "він буде переведений на роботу до іншої військчастини, на роботу, не пов'язану з матеріальними засобами".

"Начальника центру Управління забезпечення паливно-мастильними матеріалами тилу ЗСУ полковник Руслана Кубаля буде понижено на посаді. Цей полковник за вертикаллю є вищою посадовою особою, яка відповідає за стан зберігання, якість та своєчасність забезпечення військчастин паливно-мастильними матеріалами", - поінформував глава оборонного відомства .

Як повідомлялося, 16 липня С.Полторак прийняв рішення перевірити всі окремі центри забезпечення Міноборони після візиту на 46-й Об'єднаний центр забезпечення.

"Комплексної комісією, яка була направлена за рішенням міністра оборони України для перевірки 46 Об'єднаного центру забезпечення, встановлені численні порушення і зловживання, які заподіяли державі збитків у великих розмірах", - повідомила прес-служба Міноборони.

У прес-службі нагадали, що міністр оборони дізнався про факти неналежного виконання правил прийому продовольчої продукції на склади 46-го Об'єднаного центру забезпечення та інші порушення, які підтвердилися під час роботи комплексної комісії Міністерства оборони України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА