16:00 24.07.2018

Одного з двох зниклих у горах Грузії українських туристів знайшли мертвим

1 хв читати
Одного з двох зниклих у горах Грузії українських туристів знайшли мертвим

Рятувальники у вівторок знайшли тіло зниклого тиждень тому в районі вершини Тетнульд у Сванетії українського туриста та на вертольоті спустили його вниз, повідомляє Служба з управління надзвичайними ситуаціями Грузії.

Тіло загиблого туриста доправлено до прозектури міста Кутаїсі.

Раніше повідомлялося, що група з восьми туристів з України, яка здійснювала сходження на Тетнульд, перебувала на висоті понад 4200 метрів над рівнем моря біля вершини гори, коли двоє з них відстали від групи та заблукали.

За інформацією відомства, 19 липня вдалося виявити місце розташування обох зниклих туристів і за допомогою вертольота підібрати одного з них зі схилу гори та доправити до лікарні. Однак через погіршення погоди продовжувати операцію з порятунку другого туриста стало неможливо.

Усі ці дні на Тетнульді був снігопад, стояв туман і дув сильний вітер, що не давало змоги працювати рятувальному вертольоту, а складний рельєф і небезпека сходу лавини не давали можливості дістатися до місця і команді рятувальників.

Гора Тетнульд, висота якої становить 4869 метрів, є одним із відрогів Головного Кавказького хребта, розташовується за 22 км до селища Местія, центру однойменного муніципалітету в регіоні Верхня Сванетія, і за 2 км до кордону з Російською Федерацією (Кабардино-Балкарією).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА