16:11 24.07.2018

Мінкультури виступає за створення відділів із питань ромів у регіонах, де проживає численна ромська громада

2 хв читати

Міністерство культури України виступає за створення в обласних державних адміністраціях структурних підрозділів із питань ромів, у тих регіонах, де проживає численна ромська громада.

"Необхідно в структурі державних органів створити хоча б невеликі підрозділи, які будуть системно, предметно і кваліфіковано і на базі конкретних напрацювань займатися цими питаннями", - повідомив директор департаменту у справах релігій і національностей Мінкультури Андрій Юраш під час "круглого столу" у вівторок у Києві.

Зокрема, йдеться про створення в структурі департаментів ОДА з етнополітики відділів з питань ромів, у тих регіонах, де проживає численна ромська громада.

За його словами, наразі немає інформації про точну кількість ромів в Україні, але за різними джерелами їх від 47 тис. до 400 тис. осіб.

А.Юраш зазначив, що така невизначеність ускладнює вирішення проблемних питань у цій сфері.

У зв'язку з цим, представник Мінкультури пропонує зібрати всіх стейкхолдерів, експертів, представників держорганів для напрацювання рішень за всіма сегментами: житло, освіта, соціальний захист, охорона здоров'я, культура та інформаційна діяльність.

"Ми маємо розуміти, що Україна - це наша батьківщина, і ми маємо зробити все, щоб міжнаціональне питання було на найвищому рівні", - зазначив глава ГО "Асамблея національностей України" Равшан Тагієв.

Він також наголосив, що необхідно підвищувати інвестиційний рівень цього питання шляхом створення в Міністерстві культури окремого профільного комітету.

"Рада старійшин ромів України пропонує створити раду для вирішення питань щодо створення умов для розвитку соціальної культури ромів, організації осілого цивілізованого життя в місцях їхньої реєстрації", - сказав старійшина ромської громади України Георгій Чурон.

Також за його словами, в Закарпатській області рада ромів порушуватиме питання про будівництво житла та створення робочих місць у фермерських господарствах для ромів у місцях їхнього проживання.

Як зазначають представники уряду, однією з основних проблем, які не дозволяють надавати соціальні послуги ромам, є відсутність у них документів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА