16:51 24.07.2018

У РФ хочуть відвідати 51 утримуваного в Україні в'язня, але лише 13 із них мають російське громадянство

1 хв читати
У РФ хочуть відвідати 51 утримуваного в Україні в'язня, але лише 13 із них мають російське громадянство

Російська сторона подала заявку на відвідування 51 людини, що перебуває в Україні в місцях позбавлення волі, проте лише 13 із них мають громадянство РФ, і деякі з них уже відмовилися від зустрічі з російським омбудсменом Тетяною Москальковою, повідомляє Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Наразі ми вимагаємо, щоб Росія відкоригувала свій список. Зі своєї сторони, Тетяна Москалькова вже відвідала 7 моряків зі свого списку", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За словами українського омбудсмена, тепер, відповідно до домовленостей, "ми хочемо дзеркально відвідати наших громадян". "Ми знову пропонуємо їм "дорожню карту візитів". Я вже публічно зверталась з вимогою надати дозвіл на відвідання українських політв'язнів у ФСБ, ФСВП, Адміністрації президента Росії. Але вони не відповідають на жодні наші запити. Раніше вони пропонували почати дзеркальні візити в серпні-вересні", - розповіла вона.

Л.Денісова розповіла, що 25 липня має намір зустрітися з литовським омбудсменом і спільно вирішувати питання співпраці з європейською мережею омбудсменів щодо відвідання українських політв'язнів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА