19:31 24.07.2018

Суд відмовився відпустити під домашній арешт Зайцеву та Дронова, обвинувачуваних у смертельній ДТП у центрі Харкова

4 хв читати
Суд відмовився відпустити під домашній арешт Зайцеву та Дронова, обвинувачуваних у смертельній ДТП у центрі Харкова

Київський райсуд Харкова у вівторок за клопотанням прокуратури продовжив на 60 днів тримання під вартою Олени Зайцевої та Геннадія Дронова, яких обвинувачують у ДТП, що сталася в центрі Харкова 18 жовтня 2017 року і призвела до загибелі шести людей.

Адвокати виступають проти продовження тримання під вартою своїх підзахисних і вимагають відпустити їх під домашній арешт.

"Ми вважаємо, що ризики збереглися, особливо в частині, яка стосується того, що обвинувачені можуть переховуватися від суду. У справі допитано ще не всіх, тож є ризик впливу. Тому обвинувачення вимагало продовжити тримання під вартою обох обвинувачених", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Харківської області.

Обвинувачені та їхні адвокати виступали проти продовження тримання під вартою.

"Щодо продовження запобіжного заходу позиція захисту Зайцевої не змінилася. І нині ми також заперечуємо проти продовження терміну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - сказала адвокат О.Зайцевої Юлія Козир у вівторок на засіданні суду.

На її думку, ризики, на які посилалося обвинувачення, не доведені. Крім того, як стверджує адвокат, у її підзахисної погіршується стан здоров'я.

"Найголовніше, що всі вищезгадані ризики нівелюються наявністю у Зайцевої захворювань, симптоми яких постійно турбують її, потребують систематичного нагляду лікарів, регулярних обстежень і лікування в умовах стаціонару. Зазначене підтверджується виписками з історії хвороби Зайцевої, починаючи з 2007 року, коли остання потрапила в ДТП, за результатами якої отримала відкриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, субарахноїдальну кровотечу та інші діагнози", - зазначила Ю.Козир.

Вона наголосила, що медична документація свідчить про погіршення стану здоров'я О.Зайцевої. "Відсутність належного медичного обстеження, лікування за допомогою медобладнання та висококваліфікованих фахівців, постійного нагляду лікарів, необхідних лікарських засобів може призвести до безповоротних наслідків для неї. А з урахуванням постійних сильних головних болів - узагалі має характер тортур", - додала захисник.

"Враховуючи стан здоров'я Зайцевої, описаний мною, неможливість отримання адекватної медичної допомоги... останню має бути звільнено з обранням для неї менш суворого запобіжного заходу. Вважаю, що адекватним у цьому випадку запобіжним заходом, з урахуванням резонансності цієї справи, є цілодобовий домашній арешт із використанням електронного засобу контролю", - підсумувала свій виступ адвокат.

Адвокат Г.Дронова Сергій Перепелиця, як і раніше, вимагав звільнити свого підзахисного під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета, оскільки, на його думку, ризики, на які посилається обвинувачення, не доведені. Г.Дронов підтримав позицію свого захисника і послався також на необхідність догляду за тяжкохворою матір'ю: "У мене мама вдома, 82 роки. Нікому за нею доглядати зараз. Сусіди доглядають".

Суд визнав позицію прокуратури переконливішою і залишив обох обвинувачених під вартою.

Наступне засідання призначено на 31 липня.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та провулку Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, вчинив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави.

6 листопада було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 286 водію Volkswagen Touareg. 8 листопада суддя Київського райсуду Харкова визначив Г.Дронову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Пізніше Київський райсуд Харкова неодноразово подовжував запобіжний захід обом підозрюваним.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт стосовно О.Зайцевої та Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Матеріали стосовно автошколи, де вчилася О.Зайцева, було виділено в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА