19:47 24.07.2018

Німецька спецслужба звинуватила Росію в шпигунстві проти Німеччини

1 хв читати
Німецька спецслужба звинуватила Росію в шпигунстві проти Німеччини

Федеральна служба захисту Конституції Німеччини включила Росію, Китай і Іран в число "гравців", що займаються шпигунством щодо Берліна, йдеться в щорічному звіті відомства.

У документі говориться, що російські спецслужби вклали багато фінансових і організаційних ресурсів для діяльності проти Німеччини. Відомство підкреслює, що такі атаки зачіпають всі сфери, включаючи політику і економіку. "З використанням кіберпростору масштаби зросли в багато разів", - додали в німецькій спецслужбі.

Там відзначили, що основні зусилля російських сил зосереджені на зовнішній політиці Німеччини та її союзах з НАТО і ЄС. Серед засобів, які, на думку німецької спецслужби, використовуються Росією для пропаганди в Німеччині, віднесли соціальні мережі, спонсоровані державою фонди та інститути, а також російські державні ЗМІ, включаючи телеканали, радіостанції та інтернет-видання.

У 2016 році глава німецької контррозвідки Ганс-Георг Маасен заявив, що стурбований тим, що Москва може вплинути на результат парламентських виборів у 2017 році. Глава МЗС Росії Сергій Лавров назвав "маячнею" повідомлення про те, що Москва збирається втрутитися в німецькі вибори.

Під час голосування у вересні 2017 року консервативний блок Ангели Меркель показав найгірші результати за свою історію, отримавши підтримку у 33,5% виборців.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА