07:15 25.07.2018

Американські сенатори просять Мінфін ввести санкції проти "співробітників розвідки РФ", які фігурують в обвинуваченнях Мюллера

1 хв читати
Американські сенатори просять Мінфін ввести санкції проти "співробітників розвідки РФ", які фігурують в обвинуваченнях Мюллера

Американський сенатор-демократ Кріс Ван Холлен і сенатор-республіканець Петі Тумі направили лист до Мінфіну США з проханням ввести фінансові санкції проти 12 передбачуваних співробітників російських розвідслужб, проти яких в США були висунуті обвинувачення в рамках розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, повідомляє у вівторок видання "Хілл".

У листі сенатори попросили главу Мінфіну США Стівена Мнучіна використовувати свою "законну владу, необхідну для введення санкцій проти приватних осіб, які беруть участь в кіберактивності, спрямованої на втручання в американські вибори".

Сенатори наголосили, що США необхідно застосовувати "комплексний підхід для протистояння російській недоброзичливій поведінці щодо США".

У середині липня заступник генпрокурора США Рід Розенстайн оголосив, що влада США висунула обвинувачення 12 передбачуваним співробітникам російських розвідслужб. За його словами, йдеться про співробітників ГРУ.

Обвинувачення були висунуті в рамках розслідування спецпрокурора Мюллера щодо можливих зв'язків передвиборного штабу Дональда Трампа з Росією. За версією слідства, обвинувачені зламували комп'ютерні мережі Національного комітету Демократичної партії США, Комітету з виборів в конгрес Демократичної партії США, передвиборчого штабу колишнього кандидата в президенти США Гілларі Клінтон, а також публікували вкрадені електронні листи в інтернеті.

Раніше у вівторок американські сенатори Ліндсі Грем і Боб Менендес заявили, що вони працюють над законопроектом, що посилює санкції відносно Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА