07:39 25.07.2018

Україні необхідно продовжити дію закону про особливий статус Донбасу

2 хв читати
Україні необхідно продовжити дію закону про особливий статус Донбасу

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер. заявив, що Україна опиниться в невигідній ситуації, якщо не продовжить дію закону про особливий статус Донбасу, повідомляє "Голос Америки".

"Я не бачу ніякої шкоди в продовженні дії закону. Нічого не зміниться від сьогодні і до того дня, коли дію закону буде продовжено. Думаю, в цьому нічого поганого. Зате Росія буде використовувати призупинення дії закону в якості причини і скаржитися на Україну. Там скажуть, що Україна не хоче виконувати мінські угоди. Тому просто не давайте Росії цього аргументу. Продовження дії закону нічого насправді не змінить", - заявив К.Волкер в інтерв'ю "Голосу Америки", опублікованому на сайті видання у вівторок ввечері.

Він також зазначив, що РФ не зробила нічого для завершення конфлікту на Донбасі.

"Я розумію розчарування українських законодавців і суспільства. Вони робили необхідні кроки, такі як прийняття цього закону про особливий статус і закону про амністію. У свою чергу, Росія не зробила нічого для завершення конфлікту і виведення військ", - заявив К.Волкер.

Також спецпредставник США підкреслив, що умови для дії закону з'являться тільки після виведення своїх формувань з окупованих районів Донецької та Луганської областей.

"На сьогодні немає особливого статусу. Він запрацює тільки в тих умовах, коли буде домовленість, коли Росія виведе війська, і будуть проведені місцеві вибори", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА