10:27 25.07.2018

Прокуратура клопотатиме про арешт водія "Хаммера", що збив на смерть дитину в Києві

2 хв читати
Прокуратура клопотатиме про арешт водія "Хаммера", що збив на смерть дитину в Києві

Водію позашляховика Hummer, що збив увечері у вівторок на пішохідному переході дівчинку, повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України, повідомив начальник Головного управління Національної поліції м. Києва Андрій Крищенко.

"Водія було затримано, йому вже оголошено про підозру за ч. 2 ст. 286 КК. Слідчий його затримав за ст. 208 КПК, буде підготовлено подання до суду щодо обрання запобіжного заходу... Слідчі дії тривають, у нього відібрано біологічні зразки для проведення експертизи на встановлення факту алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння", - сказав А.Крищенко в ефірі телеканалу "112.Україна" в середу вранці, уточнивши, що санкція відповідної статті КК передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі.

На запитання, чи намагався водій втекти і чинити опір співробітникам правоохоронних органів під час затримання, начальник столичної поліції відповів ствердно. "Він поїхав із місця події, але був затриманий незабаром, і це також враховуватиметься під час слідства та обрання запобіжного заходу", - розповів А.Крищенко.

Він також уточнив, що водій 1995 року народження. Збита ним дівчинка померла в кареті "швидкої допомоги".

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, ДТП сталася на бульварі Лесі Українки в Печерському районі Києва. Правоохоронці вивчають дані з камер відеоспостереження з місця ДТП, спілкуються з очевидцями для об'єктивного розслідування аварії. Також призначено низку експертиз для встановлення механізму ДТП.

За інформацією прес-служби прокуратури Києва, 23-річний водій Hummer, грубо ігноруючи правила дорожнього руху (червоний сигнал світлофора), здійснив наїзд на 10-річну дівчинку, яка переходила дорогу на регульованому пішохідному переході. Від отриманих травм дитина померла в кареті "швидкої допомоги".

Водія затримали біля БЦ "Парус" на вул. Мечникова і доправили до Київської міської наркологічної клінічної лікарні "Соціотерапія" для проходження огляду на стан алкогольного і наркотичного сп'яніння, зазначили в прокуратурі.

У прес-службі також наголосили, що вирішується питання про додаткову кваліфікацію дій водія за ст. 135 КК (залишення в небезпеці). Готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, столична прокуратура готує клопотання до суду про арешт автомобіля Hummer.

За даними ЗМІ, аварія сталася близько 22:30 24 липня ввечері. Дівчинка з мамою переходила дорогу на регульованому переході на зелене світло. В цей час Hummer, не зупиняючись на червоне, збив дитину, протягнув її на капоті близько 50 м, після чого водій зняв з автомобіля номери й намагався втекти, але був затриманий біля бізнес-центру "Парус". Під час затримання винуватець ДТП чинив опір, проте згодом правоохоронцям довелося рятувати його від самосуду. Явних ознак алкогольного сп'яніння у чоловіка не було.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА