13:13 25.07.2018

Колишній глава FCA Серджіо Маркьонне помер

1 хв читати
Колишній глава FCA Серджіо Маркьонне помер

Колишній гендиректор автомобільного концерну Fiat Chrysler Automobiles (FCE) Серджіо Маркьонне помер у лікарні в Цюріху, повідомляють італійські видання La Repubblica і Corriere della Sera.

С.Маркьонне було 66 років.

У суботу було оголошено про відхід С.Маркьонне з посади гендиректора компанії за станом здоров'я через ускладнення після операції. На його місце був призначений 54-річний Майк Менлі, який до цього керував торговою маркою Jeep.

Гендиректор FCA недавно переніс операцію на плечі та не з'являвся на публіці з кінця червня. Після операції виникли несподівані ускладнення, стан здоров'я С.Маркьонне погіршився, і він не зміг повернутися до виконання своїх обов'язків.

С.Маркьонне очолив Fiat у 2004 році. Під його керівництвом компанія об'єдналася з Chrysler, різко збільшила продаж, скоротила заборгованість практично до мінімуму. Також він виділив в окрему компанію виробника спортивних машин Ferrari. Компанія була оцінена в рамках IPO в $10 млрд, а тепер коштує майже $35 млрд, тобто майже стільки ж, скільки FCA.

Акції FCA дешевшають на 0,1% під час торгів у Мілані в середу. За останні 12 місяців капіталізація компанії злетіла на 63%, до 31,5 млрд євро.

У середу відбудеться прес-конференція керівництва FCA, присвячена публікації звітності за другий квартал. Про перенесення або скасування заходу наразі не повідомляється.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА