13:40 25.07.2018

Швейцарія передала Україні документи про ймовірне розкрадання коштів "Укрхімтрансаміаку"

1 хв читати
Швейцарія передала Україні документи про ймовірне розкрадання коштів "Укрхімтрансаміаку"

Федеральне відомство юстиції Швейцарії наприкінці червня передало Генеральній прокуратурі України документи, що свідчать про ймовірне розкрадання коштів ДП "Укрхімтрансаміак" екс-директором підприємства Віктором Бондиком, пише DW.

"Швейцарські правоохоронці підозрюють, що кошти, виведені В.Бондиком з України, можуть бути вкраденими у держпідприємства. На рахунку, підконтрольному В.Бондику, за даними судового реєстру Швейцарії, заарештовано EUR 7 млн і $21 млн. Українські правоохоронці зможуть повернути ці кошти державі, якщо доведуть незаконне походження грошей", - пише видання.

Йдеться про рахунки в банку Bank Vontobel AG, відкриті компанією Spes Asset Management B.V.

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі 15 червня 2016 року звільнило Віктора Бондика з посади директора ДП "Укрхімтрансаміак" у зв'язку з порушенням законодавства і обов'язків за контрактом, а також за невиконання вимог Державної фінансової інспекції.

У березні 2017 року Генеральна прокуратура України повідомила Віктору Бондику про підозру в розтраті державного майна на суму $2,3 млн.

"Укрхімтрансаміак" управляє українською частиною аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса. Загальна протяжність аміакопроводу - 2418 км, територією України - 1018 км.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА