14:16 25.07.2018

Москалькова не уточнюватиме список ув'язнених, яких має намір відвідати в Україні

2 хв читати
Москалькова не уточнюватиме список ув'язнених, яких має намір відвідати в Україні

Уповноважений із прав людини в РФ Тетяна Москалькова не планує уточнювати список російських ув'язнених, яких хотіла б відвідати в Україні, і очікує, коли їй буде надана така можливість.

"Не можна говорити про уточнення списків, коли за старим списком мені не надана можливість відвідати жодного громадянина Росії, так само як і російському консулу було відмовлено у відвідуванні в Києві Одинцова. Під час нашої першої поїздки ми не побачили розуміння з боку України. Чекаємо, коли нам буде надана така можливість відвідати хоча б одного громадянина Росії", - сказала Т.Москалькова журналістам на форумі "Территория смыслов на Клязьме".

За її словами, більшість громадян у направленому нею списку з 34 в'язнів мають два громадянства - російське й українське.

"Це особливість ситуації, що вимагає домовленості між сторонами стосовно статусу цих людей, наданні їм консульської допомоги та вирішенні питання щодо їх відвідування не консульськими органами, зокрема уповноваженим", - додала Т.Москалькова.

За її словами, інший список із 51 людини було спрямовано до України з боку міністерства закордонних справ Росії, і Україна теж надіслала свій список "на 50 з гаком людей". "Я готова керуватися будь-яким списком, який зустріне розуміння з боку України", - додала уповноважений.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що російська сторона подала заявку на відвідування 51 людини, що перебувають у місцях позбавлення волі в Україні, проте лише 13 з них мають громадянство РФ, і деякі з них уже відмовилися від зустрічі з російським омбудсменом.

"Наразі ми вимагаємо, щоб Росія відкоригувала свій список. Зі свого боку Тетяна Москалькова вже відвідала сім моряків зі свого списку", - написала Л.Денісова у Facebook у вівторок.

"Ми знову пропонуємо їм "дорожню карту візитів". Я вже публічно зверталася з вимогою надати дозвіл на відвідування українських політв'язнів у ФСБ, ФСВП, Адміністрацію президента Росії. Але вони не відповідають на жодні наші запити. Раніше вони пропонували почати дзеркальні візити в серпні-вересні ", - розповіла вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА