15:35 25.07.2018

РФ почала свідомо затягувати оформлення іноземних суден в Азовському морі - Слободян

1 хв читати
РФ почала свідомо затягувати оформлення іноземних суден в Азовському морі - Слободян

Росія свідомо затягує час оформлення іноземних суден, що прямують до України в Азовському морі, повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Ми бачимо, що РФ змінила алгоритм своїх дій в Азовському морі: (...) затримує іноземні судна, що йдуть до України, в Керченській протоці, затягуючи час надання дозволів проходу саме через Керченську протоку. Є інформація, що час затримки суден іноді становить до трьох діб", - повідомив О.Слободян на прес-конференції в середу в Києві.

На його думку, це свідомі дії, спрямовані на "негативний вплив на економічну привабливість України".

О.Слободян нагадав, що, згідно з міжнародною угодою, Азовське море є морем внутрішнього користування як для України, так і РФ, його можуть вільно використовувати дві сторони і тому формально РФ може оглядати судна.

Як повідомлялося, за даними Мінінфраструктури, у період з 29 квітня до 9 липня 2018 року спецпідрозділи РФ затримали для огляду 93 судна, не пояснюючи причин.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що РФ навмисне створює перешкоди судам, які проходитимуть в українські порти Азовського моря, тому слід запровадити українські дзеркальні санкції та ініціювати міжнародні санкції,

17 липня президент України Петро Порошенко доручив керівництву ЗСУ вжити заходів у зв'язку з незаконними зупинками і оглядами українських та іноземних суден, що йдуть до портів Азовського моря.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА