15:58 25.07.2018

Макрон узяв на себе відповідальність за скандал зі своїм помічником

1 хв читати
Макрон узяв на себе відповідальність за скандал зі своїм помічником

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що бере на себе відповідальність за інцидент зі своїм колишнім помічником Олександром Беналла, якого звинувачують у побитті учасників травневої демонстрації в Парижі, повідомили в середу французькі ЗМІ.

"Французька Республіка - приклад для наслідування - не приховує своїх помилок. Якщо вони (громадськість - ІФ) хочуть, щоб хтось узяв відповідальність, то ця людина перед вами", - наводять ЗМІ слова французького лідера.

При цьому Е.Макрон зазначив, що "відповідає лише перед народом Франції".

Минулого тижня французька прокуратура розпочала попереднє розслідування стосовно О.Беналла. Його підозрюють у побитті молодого чоловіка та дівчини в Парижі під час травневої демонстрації.

У свою чергу французькі ЗМІ, що оприлюднили відеозапис події, повідомляли, що "близький радник президента Республіки О.Беналла, надівши каску стража правопорядку, хоча він не був співробітником поліції, розпочав бійку з молодими людьми під час демонстрації в Парижі".

О.Беналла під час передвиборної кампанії Е.Макрона очолював його команду із гарантування безпеки, потім він перейшов на роботу до Єлисейського палацу. Після того як історія з побиттям демонстрантів набула розголосу, помічника було відсторонено від займаної посади. Пізніше у Єлисейському палаці ухвалили рішення стосовно звільнення О.Беналла.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА