16:25 25.07.2018

ГПУ направила до суду обвинувачення стосовно чотирьох екс-"беркутівців", які перешкоджали мітингу в ніч на 30 листопада 2013 р. у Києві

2 хв читати
ГПУ направила до суду обвинувачення стосовно чотирьох екс-"беркутівців", які перешкоджали мітингу в ніч на 30 листопада 2013 р. у Києві

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України направив до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох колишніх співробітників столичного спецпідрозділу міліції "Беркут", причетних до перешкоджання проведенню зборів і мітингів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності в Києві , а також за фактами незаконної протидії акціям протесту.

"24.07.2018 обвинувальні акти... за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України (в редакції від 07.04.2011); ч.1 ст. 28, ст. 340 КК України; ч .1 ст. 366 КК України (в редакції від 07.04.2011) спрямовано до Шевченківського районного суду міста Києва. Раніше за фактами цих подій до суду направлено обвинувальні акти стосовно колишніх голови Київської міської державної адміністрації, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в м .Києві та 10 співробітників столичного "Беркута", - повідомляється на сторінці департаменту спецрозслідування та в соцмережі Facebook у середу.

Як наголошується в повідомленні, під час досудового розслідування було зібрано достатньо доказів для обвинувачення в скоєнні злочинів під час вищезазначених подій екс-міліціонера відділення №1 взводу №3 оперативної роти №3 "Беркута", екс-міліціонера відділення №2 взводу №1 оперативної роти №3 "Беркута" (нині посідає посаду поліцейського взводу №3 роти №3 полку київської поліції №1), екс-міліціонера відділення №1 взводу №2 оперативної роти №1 "Беркута" й екс-міліціонера відділення №2 взводу №3 оперативної роти №1 "Беркута", всі - підлеглі київського управління МВС.

Їм інкримінують перевищення влади та службових повноважень, що супроводжувалося болісними і такими, що принижують особисту гідність потерпілого, діями за відсутності ознак катування, скоєне групою осіб; незаконне перешкоджання проведенню зборів і мітингів службовою особою, скоєне групою осіб; складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

Досудове розслідування встановлення організаторів і виконавців злочинів, скоєних під час цих подій, триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА