10:15 26.07.2018

В Україні розпочато виробництво боєприпасів, які раніше не вироблялися

2 хв читати
В Україні розпочато виробництво боєприпасів, які раніше не вироблялися

За рішенням Ради національної безпеки та оборони в Україні в найкоротші терміни було розпочато виробництво боєприпасів, які раніше не вироблялися в нашій державі, повідомляє прес-служба РНБО з посиланням на секретаря Ради Олександра Турчинова.

За його словами, на Гончарівському полігоні ЗСУ відбулися комплексні випробування боєприпасів і нової зброї українського виробництва. "Відбулася важлива фаза випробувань найбільш дефіцитних 152-мм снарядів, а також 60-мм мін для нових українських мінометів", - повідомив О.Турчинов, додавши, що на полігоні також відбулися випробування двох модифікацій 60-мм і двох модифікацій 82-мм мінометів, а також "перевірка безпекових характеристик під час ведення вогню зі 120-мм мінометів".

Крім того, секретар РНБО повідомив, що під час випробувань усі балістичні характеристики перевірялися "сучасним унікальним комплексом - мобільною радарною системою траєкторних вимірювань. "Її унікальність полягає в тому, що вона може з великою точністю відстежувати траєкторію не тільки снаряду, міни або ракети, й навіть кулі", - додав він.

Секретар Ради також зазначив, що боєприпаси й артилерійська зброя, які пройшли випробування, "виробляють і державні, і приватні підприємства, що дозволяє в межах прозорої конкуренції покращувати їх якість і, відповідно, зменшувати їх вартість".

"Хочу наголосити, що всі випробування відбулися успішно. Українська зброя і боєприпаси показали відповідність заданим характеристикам і найближчим часом будуть взяті на озброєння ЗСУ, що значно посилить вогневу можливість нашій армії", - підсумував О.Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА