16:43 26.07.2018

Доброволець АТО, який здійснив самопідпал біля Міноборони, не з’являється до суду за третім позовом проти відомства

2 хв читати

Доброволець АТО Сергій Ульянов, який здійснив самопідпал біля будівлі Міноборони України в четвер, 26 липня, ймовірно намагався привернути увагу до своїх судових процесів проти оборонного відомства.

Як написав на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Сил спеціальних операцій ЗСУ Олексій Никифоров, С.Ульянов - колишній військовослужбовець комендантського взводу (підрозділу забезпечення) однієї з військових частин, він не є військовослужбовцем з 8 вересня 2017 року і відтоді позивався до Міноборони.

"Два судові засідання він програв. Зараз йде судовий процес по третьому позову, на який він систематично не з'являється. Таким чином, вимоги громадянина Ульянова перейшли в судову площину, і вже не в компетенції командування ССО. Можна припустити, що ця акція - це ще одна спроба вплинути на рішення суду, беручи до уваги, що два попередні він програв", - поінформував О.Никифоров.

Водночас, за його словами, раніше доброволець уже погрожував спалити себе.

"У червні він звернувся на гарячу лінію Міністерства оборони і попередив про акцію біля будівлі оборонного відомства. Пізніше він зареєстрував у КМДА нову акцію самоспалення біля будівлі посольства США", - зазначив він.

У свою чергу командувач ССО Ігор Луньов розповів на брифінгу, що С.Ульянов через суд намагається вирішити питання виплати грошових компенсацій, два позови програв, а на розгляд третього не з’явився.

"У судовому порядку він намагається вирішити питання щодо виплати грошових компенсацій, а це близько 120 тис. грн, за ту частину служби, яку він був відсутній у військовій частині. Зараз триває судовий процес за його третім позовом, хоча усього їх чотири. Два попередні позови громадянин Ульянов програв, на третє засідання не з’явився. Тому ми можемо припускати, що ця акція (самопідпал - ІФ) - це ще одна спроба вплинути на рішення суду", - наводить слова І.Луньова Генеральний штаб ЗСУ на сторінці у Facebook.

Представник Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ Андрій Коренько зазначив: "Збройні сили України діють виключно відповідно до законодавства і не можуть чинити якийсь тиск на рішення суду. Усі охочі зможуть ознайомитися з позиціями сторін 14 серпня під час чергового судового засідання, яке відбудеться в Адміністративному окружному суді Києва. Сьогоднішня радикальна акція має єдину мету - тиск на судове рішення".

Як повідомлялося, в четвер уранці доброволець АТО С.Ульянов під час пікету біля будівлі Міністерства оборони України здійснив самопідпал. На місці йому було надано першу медичну допомогу.

Медики констатували, що опіків у С.Ульянова немає і відпустили його додому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА