18:52 26.07.2018

Нацполіція готова гарантувати безпеку учасників заходів з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі

2 хв читати
Нацполіція готова гарантувати безпеку учасників заходів з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі

З нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі - України до Києва заплановано прибуття значної кількості громадян з різних регіонів країни і Нацполіція у взаємодії з іншими екстреними службами та правоохоронними органами готова гарантувати їхню безпеку, заявив перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

"Ми не повинні забувати, що на сході нашої держави тривають військові дії з терористичними угрупованнями РФ. І їхнє завдання - дестабілізувати обстановку на території України у будь-який спосіб. Тому маємо повністю контролювати оперативну обстановку, негайно реагувати на будь-які спроби і гарантувати безпеку наших людей", - наголосив він під час робочої наради під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового, повідомляє прес-служба Нацполіції в четвер.

В.Аброськін повідомив, що Ситуаційний центр Національної поліції вже працює в цілодобовому надзвичайному режимі. На його базі створено робочу групу. До її складу увійшли співробітники Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення і оперативного реагування, карного розшуку, превентивної діяльності, патрульної поліції, кіберполіції та інших підрозділів.

Цілодобово вони здійснюють моніторинг оперативної обстановки в країні, збирають, обробляють, аналізують і узагальнюють отриману інформацію. Крім того, саме Ситуаційний центр організовує реагування на зміни в оперативній обстановці під час масових заходів.

Додатково організовано роботу ситуаційних автомобілів. Тому відеоінформація передається до центру в режимі реального часу.

Водночас до несення служби залучено достатньо слідчо-оперативних груп і груп документування для фіксації можливих протиправних дій. Додатково несуть службу наряди криміналістів, вибухотехніків і кінологів. Вони перевіряють маршрути пересування і місця масового скупчення громадян на наявність вибухонебезпечних предметів.

Правоохоронці посилили патрулювання залізничних вокзалів столиці та прилеглих територій. Контроль за безпекою дорожнього руху з урахуванням змін в його організації здійснюють патрульні поліцейські, які працюють в посиленому режимі.

С.Яровий відзначив важливість повної взаємодії між усіма підрозділами, залученими до забезпечення громадського порядку під час масштабних масових заходів. Зокрема, йдеться про співпрацю та спільну координацію сил Нацполіції, Нацгвардії, Служби безпеки України, Державної служби з надзвичайних ситуацій та інших органів.

"Ми маємо пам'ятати про виклики та загрози, що перед нами постають. Перш за все, йдеться про терористичні загрози. Завдання у нас одне - забезпечити правопорядок і безпеку наших людей", - наголосив він.

Участь у нараді з питань організації забезпечення громадського порядку під час масових заходів прийняв також заступник Голови Нацполіції - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич і заступник голови Нацполіції - начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Як відомо, в центрі Києва 27 і 28 липня 2018 року відбудуться хресні ходи православних вірян із нагоди святкування 1030-річчя хрещення Київської Русі - України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА