19:23 26.07.2018

Суд пом'якшив запобіжний захід ще одному підозрюваному в нападі на нардепа Найєма

3 хв читати
Суд пом'якшив запобіжний захід ще одному підозрюваному в нападі на нардепа Найєма

Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід з домашнього арешту на особисте зобов'язання підозрюваному в справі про побиття народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафи Найєма в центрі Києва 30 квітня 2018 року Умолту Темербулатову, повідомив брат українського політика, юрист Масі Найєм.

"Другому підозрюваному також пом'якшили запобіжний захід на особисте зобов'язання, незважаючи на те, що він наносив удари Мустафі через кілька хвилин після основного епізоду. Крім того, запобіжний захід обрали не до 30 серпня (до кінця терміну досудового розслідування), а до 27 серпня", - написав Масі Найєм на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в четвер увечері.

Він також повідомив, що суддя Шевченківського райсуду Кондратенко А.А. заборонила проводити відеозйомку судового засідання щодо продовження запобіжного заходу підозрюваному (ч.1 статті 122, ч.2 статті 296 і ч.1 статті 129 КПК України).

При цьому суддя частково задовольнила клопотання прокурора прокуратури Києва, а саме зобов'язала підозрюваного прибувати до слідчого, прокурора або до суду зі встановленою періодичністю, повідомляти слідчого, прокурора або суд стосовно зміни місця проживання, здати на зберігання український паспорт, закордонний паспорт та інші документи, які дозволяють виїзд за кордон.

Раніше в четвер Шевченківський райсуд Києва звільнив з-під домашнього арешту ще одного підозрюваного у справі про побиття М.Найєма. "Позавчора суд відмовив в арешті втікача-підозрюваного в Азербайджані, а сьогодні інший суддя вперше вирішив подивитися відео інциденту і прийняв рішення ... відпустити на свободу ще одного з трьох підозрюваних, які перебувають в Україні", - написав Мустафа Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, 30 квітня 2018 року в центрі Києва внаслідок конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата М.Найєма (фракція БПП). В результаті побиття у депутата діагностували перелом щелепи і струс головного мозку.

М.Найєм повідомив, що в словесній перепалці на дорозі в центрі Києва, яка закінчилася нанесенням йому тілесних ушкоджень, брали участь "людей чотири-п'ять".

Радник глави МВС України, нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту: Саїтова Ахмеда Абубакаровича, 1999 року народження, Саїтова Магомеда-Салиха Аргуєвича, 1996 року народження, і Умала Темербулатова Руслановича, 1996 року народження. Ще один з учасників нападу зумів покинути Україну і полетів у Баку.

Трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

2 травня Шевченківський районний суд м.Києва обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Цілодобовий домашній арешт був обраний судом громадянину РФ Саїтову Магомеду-Саліху Аргуєвичу, 1996 року народження, студенту 2-го курсу КПІ. Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час (з 23:00 до 6:00) обрано судом громадянину РФ Умолту Темербулатову Руслановичу, 1996 року народження, і Саїтову Ахмеду Абубакаровичу, 1999 року народження (непрацюючий).

У цей же день стало відомо, що Національна поліція оголосила в розшук Магомеда-Аміна Абубакаровича Саїтова, 1989 року народження, - одного з підозрюваних у нападі на народного депутата України М.Найєма. Він підозрюється за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, здійснене групою осіб) та ч. 1 ст. 122 (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості). Запобіжний захід у відношенні нього не обирався.

5 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства затримали 29-річного підозрюваного у побитті М.Найєма.

У свою чергу, заступник генпрокурора України Євген Єнін на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук повідомив, що "запит на видачу М.Саїтова буде направлений найближчим часом".

7 травня Шевченківський районний суд м.Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 1 липня без права застави Магомеду-Аміну Саїтову, четвертому підозрюваному в нападі на М.Найєма в центрі Києва, який раніше був оголошений в розшук і затриманий в Баку (Азербайджан).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА