20:48 26.07.2018

Екс-президент Вірменії Кочарян обвинувачений в поваленні конституційного ладу в 2008 році, слідство просить про його арешт

2 хв читати
Екс-президент Вірменії Кочарян обвинувачений в поваленні конституційного ладу в 2008 році, слідство просить про його арешт

Спеціальна слідча служба Вірменії висунула обвинувачення проти колишнього президента Вірменії Роберта Кочаряна в рамках справи про розгін демонстрації 1 березня 2008 року.

"На основі зіставлення отриманих під час попереднього слідства у кримінальній справі щодо подій 1-2 березня, колишньому президенту Вірменії пред'явлено звинувачення за ч.1 ст.300.1 КК Вірменії в тому, що він за попередньою згодою з іншими особами скинув конституційний лад. В суд першої інстанції направлено клопотання про арешт Р.Кочаряна", - повідомляє Спеціальна слідча служба Вірменії.

У четвер Р.Кочарян і генсек ОДКБ Юрій Хачатуров прийшли на допит в Спеціальну слідчу службу у справі про розгін демонстрації 1 березня 2008 року в Єревані після президентських виборів. У Спеціальній слідчій службі повідомляли раніше, що Р.Кочарян і Ю.Хачатуров викликані на допит в якості свідків.

У 2008 році Ю.Хачатуров займав пост начальника Єреванського гарнізону Збройних сил Вірменії.

Раніше Спеціальна слідча служба Вірменії висунула обвинувачення проти колишнього міністра оборони республіки Мікаела Арутюняна в "поваленні конституційного ладу" в березні 2008 року і оголосила його в розшук.

Кримінальну справу порушено за статтею "повалення конституційного ладу" в період з 23 лютого до 2 березня 2008 року. Дану кримінальну справу приєднано до вже розслідуваної справи про події 1 і 2 березня 2008 року в Єревані.

1 березня 2008 року учасники програми багатотисячної акції, які протестують проти підсумків президентських виборів, на яких переміг Серж Саргсян, були розігнані. При розгоні загинули десять людей, більше 250 отримали поранення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА