13:43 27.07.2018

Порошенко повернув Раді закон про "єдине вікно" на митниці

2 хв читати
Порошенко повернув Раді закон про "єдине вікно" на митниці

Президент України Петро Порошенко повернув до Верховної Ради з пропозиціями закон про "єдине вікно" на митниці, ухвалений 5 липня 2018 року, повідомляється на сайті глави держави.

У пропозиціях до закону П.Порошенко зазначив, що поданий на підпис закон є надзвичайно важливим, і висловив підтримку необхідності щодо запровадження механізму "єдиного вікна" та оптимізації здійснення контрольних процедур під час переміщення товарів через митний кордон України. Водночас глава держави зазначив, що окремі положення закону не можуть бути підтримані.

Зокрема, документ вносить зміни до законів "Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу" та "Про державну підтримку сільського господарства України", що відносять спеціальні вагони для перевезення зерна до техніки та обладнання для АПК, на придбання яких сільгосптоваровиробникам надається держпідтримка.

Глава держави зазначив, що більшість сільськогосподарських товаровиробників становлять фермерські господарства (75% від загальної кількості сільськогосподарських підприємств), обсяг виробництва продукції рослинництва (11,2%) яких об'єктивно не потребує придбання більшістю з них спеціальних вагонів для перевезення зерна.

"Запропонована законом держпідтримка на часткове відшкодування вартості закупівлі спеціальних вагонів для перевезення зерна не забезпечує досягнення соціальних та економічних цілей державної підтримки сільгосптоваровиробників та є нераціональним витрачанням бюджетних коштів. З огляду на вартість спеціальних вагонів для перевезення зерна, а також значні витрати, необхідні на їх утримання і експлуатацію та обсяги продукції рослинництва власного виробництва, претендувати на таку держпідтримку зможуть переважно великі сільгосппідприємства", - йдеться в повідомленні.

На думку президента, за таких обставин запроваджувана законом держпідтримка на часткове відшкодування вартості закупівлі спеціальних вагонів для перевезення зерна є несправедливою стосовно більшості сільськогосподарських товаровиробників.

Глава держави зазначив, що відповідні зміни до законів України не можуть бути підтримані, та запропонував виключити пункти 21 та 25 в розділі II закону.

Як повідомлялося, парламент 5 липня підтримав у другому читанні законопроект №7010 зі змінами до Митного кодексу та деяких інших законодавчих актів щодо впровадження механізму "єдиного вікна" та оптимізації контрольних процедур на митниці з редакційними поправками. "За" законопроект проголосували 254 народні депутати за необхідних 226 голосів.

Законопроект №7010 входить до пакета із 35 проектів законів, визначених як необхідні для поліпшення бізнес-клімату та економічного зростання в країні. Документ передбачає подання до митного оформлення дозвільних документів в електронній формі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА