07:49 28.07.2018

Кличко про суперечку за боргами компанії "Київенерго": готові до будь-якого рішення суду, але поверніть гарячу воду киянам просто зараз

2 хв читати
Кличко про суперечку за боргами компанії "Київенерго": готові до будь-якого рішення суду, але поверніть гарячу воду киянам просто зараз

Мер Києва Віталій Кличко заявив про готовність міста до будь-якого рішення суду в суперечці за боргами компанії "Київенерго" перед "Нафтогазом", але зазначив, що гарячу воду до будинків киян треба повернути негайно, повідомили в прес-службі міського голови.

"Ми приймемо будь-яке рішення суду, але до цього дайте нам можливість забезпечити киянам гарячу воду в квартири", - зазначив В.Кличко в ефірі Радіо "Новий час".

Він також повідомив, що, поки, місто звернулося до суду і виграло справу в першій інстанції про те, чи зобов'язано місто погашати штрафи і пеню, які виникли внаслідок господарської діяльності приватного підприємства.

"Суд може розтягнутися. Один, два, три або чотири місяці. Ми готові прийняти будь-яке рішення суду. Ми відстоюємо нашу позицію. Наші юристи говорять, що ми абсолютно праві. Але в цей проміжок часу не шантажуйте місто! Дайте газ, щоб було тепло і гарячу воду. До рішення суду, відключення киян від гарячої води, - це бандитський метод!", - зазначив В.Кличко.

У прес-службі міського голови нагадали, що місто послідовно виконує рішення Київради щодо припинення угоди з "Київенерго" і повертає під контроль суспільства майно, яке 17 років перебувало в управлінні комерційної структури.

"Зараз завершено перший етап повернення майна. Зокрема, повернуто місту і передано в експлуатацію "Київтеплоенерго" 65 тис. одиниць майна. У штат комунального підприємства переведені близько 5 тис. працівників. Також підприємство вже ліквідувало майже тисячу пошкоджень теплових мереж в процесі підготовки до зими і отримало необхідні ліцензії і тарифи для роботи від КМДА і НКРЕКП", - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що "Нафтогаз" припинив поставки газу Києву за борги приватної компанії "Київенерго". Цей борг становить майже 5 млрд грн, з них 1,2 млрд грн це борги з пені і штрафів, 3,8 - борги населення і юросіб.

"Нафтогаз" наполягає, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство, посилаючись на ч.3 ст.22 Закону України "Про теплопостачання". І вимагає, щоб "Київтеплоенерго" стало правонаступником боргових зобов'язань "Київенерго", - повідомили в прес-службі мера.

Стаття 22 закону "Про теплопостачання" передбачає, що заборгованість стягується з власників теплогенеруючих потужностей, якщо така заборгованість існує. Ця норма вступила в силу в 2011 році. Договір між "Київенерго" та містом був укладений в 2001 році. Місто наполягає, що в цьому випадку статтю можна застосовувати. Адже закон не має зворотної сили і не може поширюватися на правовідносини, які були до того.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА