08:29 28.07.2018

Гендиректор ЧАЕС подав у відставку через розбіжності з Мінекології

2 хв читати
Гендиректор ЧАЕС подав у відставку через розбіжності з Мінекології

Генеральний директор Чорнобильської АЕС Ігор Грамоткін подав у відставку через конфлікт з керівництвом Міністерства екології України.

У заяві до колективу, розміщеній на офіційному сайті ЧАЕС, відзначається, що для завершення реалізованих на ЧАЕС проектів була потрібна злагоджена робота всіх залучених сторін, однак влада створила штучний конфлікт між керівництвом Міністерства екології та керівництвом Чорнобильської АЕС.

"Спроби раціонального підходу у вирішенні ситуації, що склалася, привели до того, що конфлікт, пов'язаний з фінансуванням підприємства і починався, як виробничий, прийняв глибоко особистісний характер. Це вилилося в те, що 20 липня на Асамблеї Донорів я був виключений зі складу української делегації. Вперше за 20 років директор Чорнобильської АЕС не був допущений до участі в цьому принципово важливому заході, не мав можливості взяти участь в обговоренні критичних питань, пов'язаних з реалізацією проектів, замовником яких виступає ЧАЕС", - підкреслив І.Грамоткін.

Він також зазначив, що не має змоги забезпечити погашення заборгованості до пенсійного фонду, гарантувати виплату заробітної плати персоналу і покриття поточних витрат підприємства.

"Я не зумів знайти іншого способу, окрім власного звільнення. Боюся, мій відхід - єдине, що може привернути увагу до ситуації, що склалася, і хоча б частково вирішити проблему", - йдеться в заяві І.Грамоткіна.

"Переконаний, що в ситуації, що склалася, колектив ЧАЕС, як і Україна, буде зацікавлений в призначенні на посаду генерального директора ЧАЕС справжнього професіонала, який має досвід і знання нашої площадки, а також відповідну кваліфікацію і розуміння процесів, які тут відбуваються. Впевнений, що в цьому випадку новий керівник підприємства зможе продовжити ефективний курс взаємодії і співпраці щодо спільної реалізації проектів, важливих для всієї світової спільноти", - резюмував І.Грамоткін.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА