08:48 28.07.2018

Турбогенератор ТГ-3 енергоблоку №2 Рівненської АЕС відключено від енергомережі для поточного ремонту

2 хв читати
Турбогенератор ТГ-3 енергоблоку №2 Рівненської АЕС відключено від енергомережі для поточного ремонту

О 23.07 п'ятниці, 27 липня, турбогенератор ТГ-3 енергоблоку №2 (ВВЕР-440) Рівненської АЕС відключено від енергомережі для проведення поточного ремонту, повідомляє прес-служба НАЕК "Енергоатом".

"27 липня о 23:07 згідно узгодженої заявки турбогенератор ТГ-3 енергоблоку №2 (ВВЕР-440) Рівненської АЕС відключено від енергомережі для поточного ремонту регулюючого клапана РК-1. Блок розвантажений до рівня 55% номінальної потужності. Заявка до 6 години 30 липня", - відзначають в суботу вранці в НАЕК.

В інформації зазначається, що станом на 6.00 28 липня в роботі перебувають три енергоблоки Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 1480 МВт. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

Крім того, наголошується, що на енергоблоці №4 (ВВЕР-1000) - 21 доба капітального планово-попереджувального ремонту. В ремонті - обладнання другого каналу системи безпеки. Виконується перевантаження палива в активній зоні реактора. Проводиться контроль корпусу реактора. Всі роботи виконуються згідно з графіком.

"Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався та знаходиться у межах діючих норм", - сказано в повідомленні.

Рівненська АЕС розташована на північному заході Рівненської області в м.Вараш. На ній експлуатуються чотири енергоблоки сумарною потужністю 2835 МВт: блок №1 (ВВЕР-440) потужністю 420 МВт з 1980 року, блок №2 (ВВЕР-440) потужністю 415 МВт з 1981 року, блок №3 (ВВЕР-1000) потужністю 1000 МВт з 1986 року, блок №4 (ВВЕР-1000) потужністю 1000 МВт з 2004 року.

НАЕК "Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України, експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА